Zonguldak Fatih Koleji'nin kitap okuma şenliği yarışmayla noktalandı

Zonguldak Fatih Koleji tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenen 100 Temel Eser Yarışması, kitap okuma şenliğine dönüştü. Aylardır kitap okuyarak sınava hazırlanan öğrenciler, derece almak için ter döktü. Öğrenciler, 100 Temel Eser içinden...

Google Haberlere Abone ol
Zonguldak Fatih Koleji'nin kitap okuma şenliği yarışmayla noktalandı

Zonguldak Fatih Koleji tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenen 100 Temel Eser Yarışması, kitap okuma şenliğine dönüştü. Aylardır kitap okuyarak sınava hazırlanan öğrenciler, derece almak için ter döktü.

Öğrenciler, 100 Temel Eser içinden seçilen birbirinden güzel yedişer kitabı okuyarak yarışmaya hazırlandı. 4-5 ve 6-7’nci sınıflar olmak üzere iki kategoride bireysel ve takımlar olarak yarışma yapıldı. Her iki kategoride ilk yirmiye giren öğrenciler 15 Mayıs’ta yapılacak olan ödül töreninde bisiklet, hediye çeki ve madalya, ilk üç takım sıralamasına giren öğretmenleri de altın ve plaketle ödüllendirilmeye hak kazandı.

Yarışmaya öğrencilerini hazırlayan Sınıf Öğretmeni Fatma Şekerci, “Öğrencilerimizle bu yarışmayı heyecanla bekliyor ve tüm sınıf olarak aylarca okuyor, sorular çıkartıyor, sınıfımızda kitap okuma iklimi oluşturuyoruz. Bu güzel yarışmayı düzenleyerek öğrencilerimize bu fırsatı sunan Fatih Koleji’ne, öğrencilerim ve velilerim adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Fatih Koleji Okul Müdürü Mehmet Sarısoy ise şunları söyledi: “2008 yılında başlayan bu organizasyonun 64 okuldan 700 öğrenciye ulaşması, yarışmanın hedefini yakaladığını gösteriyor. Okul olarak okuma ve okutma faaliyetlerine özel önem veriyoruz. Okul içinde günlük okuma saatleri, kitap sınavları, kütüphane şenlikleri gibi birçok etkinlik yapıyoruz. Bu ışığı Zonguldak’taki tüm öğrencilerimize yaymak istiyoruz. Bu güzel etkinlikte emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.”

CİHAN

Yorumlar