Zirve'li denizciler dünyanın dört bir yanına staja gidiyor

Denizi olmayan Gaziantep’te denizci yetiştiren Zirve Üniversitesi, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği ve Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümleri'nde okuyan öğrencilerini dünyanın dört bir yanına staja gönderiyor.     'Eğitimi

Google Haberlere Abone ol
Zirve'li denizciler dünyanın dört bir yanına staja gidiyor

Denizi olmayan Gaziantep’te denizci yetiştiren Zirve Üniversitesi, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği ve Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümleri'nde okuyan öğrencilerini dünyanın dört bir yanına staja gönderiyor.

    'Eğitimin Zirve’sinden yaşamın zirvesi'ne sloganıyla yoluna emin adımlarla devam eden Zirve Üniversitesi, öğrencilerine sağladığı staj imkanlarıyla dikkat çekiyor. Özellikle Rusya, Bulgaristan, Ukrayna, İtalya, İngiltere, İrlanda, İspanya, Almanya, İsrail, Kanada ve Hollanda başta olmak üzere dünyanın pek çok yerinde stajlarına devam eden Zirve’li denizciler, okurken iş hayatına atılma yolunda da emin adımlarla ilerliyor.

    Öğrencilerine hem okul hayatlarında, hem de stajlarında destek olduklarını belirten Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa “Denizcilik bölümümüz başta olmak üzere öğrencilerimize her türlü staj desteği sağlıyoruz. Denizcilik programımızda normal dönemde öğrenciler dünyanın bütün programlarında olduğu gibi temel mühendislik eğitimi alıyorlar. Daha sonra 180 iş günü zorunlu stajlarını açık denizlerde yaparak pratik eksikliklerini gideriyorlar.” dedi.

    Denizcilik sektörünün dünyada beşinci büyük iş kolu olduğuna değinen Kısa, "Bu sektörde yetişmiş eleman desteğini sağlıyoruz. Öğrencilerimizi uygulamalı sahalarda mesleğinin uzmanı olmuş kişilerle bir araya getirerek iş hayatına hazırlıyoruz. Teoride öğrendiklerini pratik dökerek okul yıllarında uzmanlaştırıyoruz." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar