ZirveFest 2014 başladı

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Zirve Üniversitesi Kültür, Sanat ve Spor Şenliği başladı. Şenlik, Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, Zirve Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Taner Nakıboğlu, Hollanda Gaziantep Fahri Konsolosu...

Google Haberlere Abone ol
ZirveFest 2014 başladı

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Zirve Üniversitesi Kültür, Sanat ve Spor Şenliği başladı. Şenlik, Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, Zirve Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Taner Nakıboğlu, Hollanda Gaziantep Fahri Konsolosu Bora Tezel, akademisyenlerin ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleşen kurdele kesimi ile başladı. Kurdele kesiminin ardından uluslararası öğrencilerin düzenledikleri yöresel dans gösterisinde renkli görüntüler yaşandı.

ZirveFest 2014’ün ilk etkinliği uluslararası öğrencilerin kültür günü oldu. 65 farklı ülkenin tanıtıldığı stantları gezen misafirler yöresel yemeklerin tadına bakma ve farklı kültürleri tanıma imkanı elde etti. Zirve Üniversitesi’nin 65 farklı ülkeden öğrenciye ev sahipliği yaptığını ve uluslararası öğrenci sayısı ile tüm üniversiteler arasında üçüncü sırada yer aldığını söyleyen Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, “Yaşanan başarılı gelişmeler bana üniversitemizin hızının bizi geçtiğini düşündürüyor. Artan öğrenci sayımız uluslararası öğrenci ve öğretim üyesi sayımız, kampüs içerisindeki çeşitlilik bizi çok memnun ediyor.” diye konuştu. Kısa, şenliğin öğrenciler için iyi bir motivasyon süreci olacağına inandığını ve öğrencilere final sınavlarında başarılar dilediğini dile getirdi.

Üniversitelerin, sadece akademik çalışmaların merkezi değil aynı zamanda kültürel aktivitelerin de yapıldığı sosyalleşme alanları olduğunu söyleyen Zirve Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Taner Nakıboğlu da “Bu yıl ilk lisans mezunlarımızı vereceğiz, çok heyecanlıyım. Mütevelli heyeti olarak öğrencilerimizin başarılı olması için akademik ve fiziki altyapıyı kurduk. Öğrencilerimizin başarılı olması için yatırımlarımız devam edecek. Öğrencilerimize ve festivalimize katılacak olan ailelerine iyi eğlenceler diliyorum.” dedi.

ZirveFest 2014, 6,7 ve 8 mayıs tarihlerinde birbirinden renkli seminerler, yarışmalar ve konserlere ev sahipliği yapacak. Mehmet Aslan, Survivor Hasan Yalnızoğlu, Furkan Kızılay, Süleyman Orakçıoğlu ve Volkan Severcan gibi ünlü isimlerin söyleşilerinin yanında Gripin ve Gökhan Türkmen festival kapsamında sahne alacak.

CİHAN

Yorumlar