Zirve’de maktülün annesi: Allah’tan korkun, bunlar nasıl geziyor?

Malatya’daki Zirve Yayınevi’nde öldürülen Uğur Yüksel’in annesi Hatice Yüksel, olayın asıl faili 5 gencin serbest olmasına tepki göstererek “Biz, korkudan dışarıda gezemiyoruz. Bu katilleri nasıl salıyorsunuz? Allah’tan korkun”...

Google Haberlere Abone ol
Zirve’de maktülün annesi: Allah’tan korkun, bunlar nasıl geziyor?

Malatya’daki Zirve Yayınevi’nde öldürülen Uğur Yüksel’in annesi Hatice Yüksel, olayın asıl faili 5 gencin serbest olmasına tepki göstererek “Biz, korkudan dışarıda gezemiyoruz. Bu katilleri nasıl salıyorsunuz? Allah’tan korkun” dedi.

Zirve Yayınevi’nde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesine ilişkin davanın 93. duruşmasının öğleden sonraki oturumunda emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un avukatı İlkay Sezer'in dinlenmesini talep ettiği tanıklar; emekli Binbaşı Mahir Akça ile Piyade Uzman Çavuş Saim Özdemir dinlendi.

Tanıkların ifadelerine başvurulmasının ardından söz alan Mart ayında tahliye edilen Cuma Özdemir'in avukatı Soner Demirci, elektronik kelepçe ile kontrolün de kaldırılmasını istedi.

Mart ayında 5 yıllık azami tutukluluk süresini doldurdukları için tahliye olan sanıklardan Cuma Özdemir, Hamit Çeker, Emre Günaydın, Salih Gürler ve Abuzer Yıldırım sırayla söz alarak kendileri hakkında adli kontrol şartlarını ihlal ettikleri yönündeki iddiaları reddetti. Adli kontrol usullerini ihlal etmediklerini, kontrol cihazının sinyal kesintisi verdiğini, bu yüzden de tutanaklar tutulduğunu savundu.

Tutuksuz sanıklar, adli kontrolün kapsama alanının genişletilmesi veya imza usulüne geçilmesini talep etti.

Adana F Tipi Kapalı Cezaevi'nden telekonferans yöntemiyle duruşmaya katılan Varol Bülent Aral ise kendisinin Malatya'da yakın cezaevlerinden birine getirilmesini ve duruşmaya huzurda katılmak istediğini belirterek, bu cezaevlerinin Elazığ veya Kahramanmaraş olabileceğini söyledi. Aral, daha önce Elazığ, Adıyaman, Elbistan cezaevlerinde kalmıştı.

Zirve Yayınevi'nde hayatını kaybeden Uğur Yüksel'in annesi Hatice Yüksel ise faillerin serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Yüksel, "Biz, korkudan dışarıda gezemiyoruz. Benim oğlum toprak altında çürüdü. Bu katilleri nasıl salıyorsunuz? Eşim üzüntüden felç oldu. Bunların yargılanması lazım. Allah'tan korkun. Böyle bir yasa olmaz. Bunlar nasıl dışarıda gezebiliyor? Sizlerinde çocuğu var." diye konuştu.

Fenalaşan Yüksel, duruşma salonundan dışarı çıktı.

Duruşmaya yarın 09.00'da devam üzere ara verildi. CİHAN

Yorumlar