Zirve Yayınevi ve Yazıcoğlu soruşturmalarının savcılarına atama

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) son kararnamesi çerçevesinde Zirve Yayınevi davasını yürüten hakimler ile Albay Kazım Çillioğlu, BBP'nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümü ve Sivas olayları gibi soruşturmaları yürüten savcılar.

Google Haberlere Abone ol
Zirve Yayınevi ve Yazıcoğlu soruşturmalarının savcılarına atama

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) son kararnamesi çerçevesinde Zirve Yayınevi davasını yürüten hakimler ile Albay Kazım Çillioğlu, BBP'nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümü ve Sivas olayları gibi soruşturmaları yürüten savcılar farklı illere atandı.

Geçen ay kanunla 'özel yetkili mahkemeler' olarak bilinen Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle görevli ağır ceza mahkemelerinin kaldırılmasının ardından yetkileri alınan Malatya Adliyesi’nde bazı hakim ve savcılar şimdi de atama kararıyla farklı illere gönderildi. HSYK’nın adli yargı hakim ve Cumhuriyet savcılarının 2802 Sayılı HSYK Kanunu gereğince yapılan atamaları çerçevesinde, 1 ay önce TMK 10. Maddesiyle görevli Malatya Cumhuriyet Başsavcıvekili olan Abdülkadir Gündem İstanbul’a hakim olarak; Zirve Yayınevi’nde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazları kesilerek öldürülmesine ilişkin davada ikinci ek iddianameyi hazırlayan Malatya Cumhuriyet Savcısı İsmail Aksoy Afyonkarahisar’a; BBP'nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcoğlu ile birlikte 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin soruşturmayı yürüten Malatya Cumhuriyet Savcısı Şeref Gürkan, Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığına; Zirve Yayınevi davasını yürüten Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hayrettin Kısa Sincan hâkimliğine, yine aynı mahkemenin üyesi hakim Osman Kandemir de Sakarya hâkimliğine atandı.

Yaklaşık 1 ay önce TMK 10. Maddesiyle görevli olarak önemli dosyaları takip eden Malatya Cumhuriyet Savcısı Zafer Ünal, İstanbul hâkimliğine; KCK soruşturmalarının görüldüğü Malatya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Başkanı Vedat Koç ise Diyarbakır Adliyesi’ne hakim olarak; Malatya Hâkimi Bülent Coşkun, İstanbul Cumhuriyet Savcılığına; Malatya Hâkimi Ünal Öztürk İstanbul hâkimliğine; Malatya Hâkimi Hüdayi Taşpınar, İstanbul hâkimliğine; Malatya Hâkimi Hacer Dağ Diyarbakır hâkimliğine; Malatya Cumhuriyet Savcısı Mehmet Diken, Antalya Cumhuriyet savcılığına atandılar.

Farklı adliyelerden Malatya Adliyesi’ne atanan hukukçular ise şu şekilde: İzmir Hakimi Dilek Öztürk, Malatya cumhuriyet savcılığına, Ankara Hâkimi Kadriye Çatal Malatya Cumhuriyet savcılığına, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ayhan Bedirhan Malatya Cumhuriyet savcılığına, İstanbul Hâkimi Mehmet Erdoğan Malatya hâkimliğine, Erzurum Hâkimi Muhammet Karaca Malatya hâkimliğine, İstanbul Hâkimi Savaş Çelik Malatya hâkimliğine, Van Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Behçet Aşılar Malatya hâkimliğine, İstanbul Hâkimi Vedat Dalda Malatya hâkimliğine, İstanbul Hâkimi Hamza Emre Malatya hâkimliğine, Diyarbakır Hâkimi Rahmi Kurt Malatya hâkimliğine Erzurum Hâkimi Hülya Özkan Malatya Cumhuriyet savcılığına atandı. CİHAN

Yorumlar