Zirve Yayınevi davasında tutuklu sanıklar yeniden tahliye istedi

Malaya’daki Zirve Yayınevinde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesine ilişkin dava, tutuklu sanıklar Abdullah Atılgan, Mehmet Çolak ve Murat Göktürk mütalaaya ilişkin savunmalarında tahliye talebinde bulundu. Malatya...

Google Haberlere Abone ol
Zirve Yayınevi davasında tutuklu sanıklar yeniden tahliye istedi

Malaya’daki Zirve Yayınevinde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesine ilişkin dava, tutuklu sanıklar Abdullah Atılgan, Mehmet Çolak ve Murat Göktürk mütalaaya ilişkin savunmalarında tahliye talebinde bulundu.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davanın 94. duruşmasına tutuklu sanıklar Malatya eski Jandarma Alay Komutanı emekli albay Mehmet Ülger, İnönü Üniversitesi araştırma görevlisi Ruhi Abat, Binbaşı Haydar Yeşil, Murat Göktürk, Abdullah Atılgan, Mehmet Çolak, Levent Ercan Gelegen ve Adana F-Tipi Kapalı Cezaevinden telekonferans yöntemiyle duruşmaya katılan Varol Bülent Aral ile tutuksuz sanıklar Adil Akçay, Adem Gedik, Hüseyin Yelki, Emre Günaydın, Salih Gürler, Abuzer Yıldırım, Elbistan E-Tipi Kapalı Ceazevinde telekonferans yönetimiyle katılan Hamit Çeker ve avukatlar hazır bulundu. Olayın asıl faili oldukları iddiasıyla tutuksuz yargılanan Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım, Salih Gürler ve Cuma Özdemir de polis nezaretinde getirildi.

Duruşmada söz alan astsubay Abdullah Atılgan, mütalaa, iddianame ile davanın tanığı ve aynı zamanda sanığı olan İlker Çınar´ın bin 500 sayfalık ifadesinin aynı makam tarafından kaleme alındığını iddia etti. Soruşturma ve kovuşturma yapan yargı ve emniyet mensuplarının 17 Aralık Operasyonu sonrası kiminin görev yerinin değiştiğine, kiminin açığa alındığını, kiminin de görevden alındığını belirten Atılgan, bu durumu mahkeme heyetinin takdirine bıraktığını kaydetti. Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılmasını ardından, duruşmanın 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanması nedeniyle yetkililere teşekkür eden Atılgan, "Bu kararı verenlerden Allah razı olsun. Yoksa hükmümüz verilmişti." dedi.

Tutuklu sanık uzman çavuş Mehmet Çolak da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve milletvekillerinin medyaya yansıyan ifadelerine atıf yaparak paralel devlet iddialarını dillendirdi.

Duruşmada tutuklu sanıklar Abdullah Atılgan, Mehmet Çolak ve Murat Göktürk tahliyelerini talep etti.

CİHAN

Yorumlar