Zirve Üniversitesi’ne bir ödül de Bilim Akademisi'nden

Zirve Ünversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Öğretim Üyesi Doç.

Google Haberlere Abone ol
Zirve Üniversitesi’ne bir ödül de Bilim Akademisi'nden

Zirve Ünversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zübeyir Çınkır, Genç Bilim İnsanları Ödül Programı'nda, “Metrik Çizge Değişmezlerinin İncelenmesi ve Bu Değişmezlerin Aritmetik Geometriyle Çizge Teorisi Alanlarındaki Uygulamaları” adlı araştırma konusuyla Bilim Akademisi tarafından ödüllendirildi.

En iyi genç akademisyenlerin belirlenmesi için başlatılan Bilim Akademisi’nde, 2014 yılında 43 ödül dağıtıldı. Geçen yıl TÜBİTAK Teşvik Ödülü'nü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün elinden alan Doç. Dr. Çınkır'a bir ödül de buradan verildi. Duygularını ifade eden Çınkır, “Gerekli zamanı ayırabilmek ve motive edici akademik çalışma ortamını bulabilmek, bilimsel çalışmalardaki en önemli faktörlerdendir. Bilimsel çalışmalarımı Zirve Üniversitesi'nde yürütme olanağı bulabildiğim için üniversite yetkililerine, değerli çalışma arkadaşım olan hocalarımıza ve aileme teşekkürlerimi sunarım. Ülkemizin genç üniversitelerinden olan ve yüksek hedeflerle kurulan Zirve Üniversitesi'ni bu şekilde bir kez daha temsil edebilmenin benim için ayrı bir mutluluk kaynağı olduğunu belirtmek isterim.” dedi.

Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa ise bilimadamlarının çalışmalarına büyük değer verdiklerini belirterek, “Üniversite olarak hocalarımıza, yaptıkları çalışmalarda her zaman destek oluyoruz. Üniversitemiz, beyin göçünü tersine çeviren adımlar atarak yurtdışındaki pek çok bilim insanını Türkiye’ye kazandırdı. Bu gurur verici ödülle birlikte önemli çalışmalara imza atan tüm bilimadamlarımızı kutluyorum.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar