Zirve Üniversitesi’nden kadına yönelik şiddete ‘farkındalık paneli’

Erken yaşta ve zorla gerçekleştirilen evliliklerin önlenmesi konusunda farkındalık oluşturmak isteyen Zirve Üniversitesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında fotoğraf sergisi açılışı gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Zirve Üniversitesi’nden kadına yönelik şiddete ‘farkındalık paneli’

Erken yaşta ve zorla gerçekleştirilen evliliklerin önlenmesi konusunda farkındalık oluşturmak isteyen Zirve Üniversitesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında fotoğraf sergisi açılışı gerçekleştirdi. Ayrıca, ailenin korunması ve şiddetin önlenmesine yönelik paneller de gerçekleştirilecek.

Serginin açılışına Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Zirve Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akif Kütükçü, Zirve Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çetin Doğan, Zirve Üniversitesi Aile Ve Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Derya Keskinci, Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği Proje Sorumlusu Eda Özyurt Kılınç, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Zirve Üniversitesi Aile ve Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından organize edilen etkinliklerin ilki Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği’nin fotoğraf sergisi oldu. “Çocuk Gelinlere Hayır” isimli sergi, 2006’dan bu yana erken yaşta ve zorla evlilikleri önlemek üzere yapılan çalışmalar sırasında çekilen fotoğraflar, filmler ve hikayelerden oluşuyor.

54 farklı ilde sergilenecek sergiye ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, “Üniversitemiz bünyesinde kurulan Aile ve Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi’yle kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve toplumsal bilincin oluşturulmasına yönelik çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Coğrafyamızın ve ülkemizin sorunu olan kadına şiddet olaylarının son bulması için çözüm önerilerini sunuyoruz.” diye konuştu.

Bu tarz projelerin umutlarını arttırdığını ifade eden Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan ise, “Bu sergiye emeği geçen herkese ve serginin ev sahipliğini yürüten Zirve Üniversitesi’ne teşekkür ediyorum. Kadına ve çocuklara yönelik gerçekleştirilen bütün projeleri canı gönülden destekliyoruz.” dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri programı kapsamında 4 Mart’ta film gösterimi, 5 Mart’ta klasik müzik dinletisi ve 6 Mart tarihinde 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunu’nun getirdiği yenilikler ve şiddeti önleme ve izleme merkezi uygulamaları paneli gerçekleştirilecek.
CİHAN

Yorumlar