Zirve, Farazi Dava Yarışması’nda birinci

Fatih Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Tanık Hukuk Topluluğu tarafından düzenlenen Farazi Dava Yarışması’nda Zirve Üniversitesi Hukuk Fakültesi birinci oldu. Zirve Üniversitesi yarı finalde Ankara Hukuk Fakültesi’ni eleyerek finalde İzmir...

Google Haberlere Abone ol
Zirve, Farazi Dava Yarışması’nda birinci

Fatih Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Tanık Hukuk Topluluğu tarafından düzenlenen Farazi Dava Yarışması’nda Zirve Üniversitesi Hukuk Fakültesi birinci oldu.

Zirve Üniversitesi yarı finalde Ankara Hukuk Fakültesi’ni eleyerek finalde İzmir Hukuk Fakültesi ile karşılaştı. Ceza hukuku alanında yarışan iki üniversite iddianame ve savunma dilekçeleri hazırladı. Jüri tarafından incelenen bu dilekçeler sonucunda Zirve Üniversitesi Hukuk Fakültesi yazılı aşamanın birincisi olurken sözlü aşamada ise ikinci oldu. Yarışmada Zirve Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni temsil eden Abdullah Gürsu, Furkan Korkmaz, Vildan Kahraman ve Cavidan Yemez Zirve Üniversitesi’nde aldıkları uygulamalı eğitimlerin kendilerini bu tarz yarışmalarda bir adım öne çıkardığını söyledi.

Zirve Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Kütükçü, “Zirve Üniversitesi Hukuk Fakültesi olarak yarışma sonucu bizim için sürpriz olmadı. Öğrencilerimize sadece akademik dersler vermiyoruz onları mesleklerini pratiğe dökmeleri konusunda da destekliyoruz. ” diyerek kazanılan başarıdan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Farazi Dava Yarışmasında birinci olan Zirve Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerini tebrik eden Prof. Dr. Adnan Kısa, “Üniversitemiz bünyesinde oluşturduğumuz Kurgusal Duruşma Salonu gibi alanlarda öğrencilerimizin sektörel deneyimleri henüz öğrenciyken edinmelerini destekliyoruz. Farazi Dava yarışmalarında iki yıl üst üste aldığımız bu başarılı sonuçlar da eğitim politikamızın istenilen hedefe ulaştığını gösteriyor.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar