Ziraat odası başkanları Elbistan’da toplandı

Kahramanmaraş ve Malatya ve Adıyaman illerine bağlı ilçelerin Ziraat Odası Başkanları, Elbistan Ziraat Odası’nın organize ettiği toplantıda buluştu. Büyükyapalak Mahallesi, Kayapınar mevkiindeki geniş kapsamlı organizeye Elbistan Kaymakamı...

Google Haberlere Abone ol
Ziraat odası başkanları Elbistan’da toplandı

Kahramanmaraş ve Malatya ve Adıyaman illerine bağlı ilçelerin Ziraat Odası Başkanları, Elbistan Ziraat Odası’nın organize ettiği toplantıda buluştu.

Büyükyapalak Mahallesi, Kayapınar mevkiindeki geniş kapsamlı organizeye Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, İlçe Jandarma Komutanı Kurmay Binbaşı İbrahim Yazıcı, Elbistan İlçe Emniyet Müdürü Barış Murat Başol, Elbistan İlçe Tarım Müdürü Ayhan Özcan, Afşin Ziraat Odası Başkanı Hasan Akpınar, Ekinözü Ziraat Odası Başkanı Ali Kahraman, Pazarcık Ziraat Odası Başkanı İsmail Davutoğlu, Dulkadiroğlu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya, Nurhak Ziraat Odası Başkanı Osman Karaca, Çağlayancerit Ziraat Odası Başkanı Veli Çetinkaya, Andırın Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sarıbıyık, Göksun Ziraat Odası Başkanı Selim Cüce, Türkoğlu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karaca, Malatya’nın Darende ilçesi Ziraat Odası Başkan Vekili Cengiz Özdemir ile Hekimhan Ziraat Odası Başkanı Hacı Parmaksız, Adıyaman-Gölbaşı Ziraat Odası Başkanı Özkan Yaşar, mahalle muhtarları ve çiftçiler katıldı.

Toplantıda çevredeki kayısı bahçeleri ve arazilerde inceleme yapan ziraat odası başkanları, bölgelerindeki çiftçilerin sorunlarına ilişkin de görüş alışverişinde bulundu. Elbistan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut, oda başkanları ile aylık olarak düzenledikleri geniş kapsamlı toplantıya kendilerinin ev sahipliği yaptığını söyledi. Toplantıda her ilçenin ziraat odası başkanının kendi bölgesindeki çiftçilerin ve tarım sektörünün sorunlarına ilişkin değerlendirmede bulunduğunu belirten Başkan Bulut, “Ziraat odası başkanlarımızla aylık olarak düzenlediğimiz değerlendirme toplantısında buluştuk. Çiftçimizin, tarımımızın sorunlarını dile getirdik. Çözüm önerilerine ilişkin de görüşlerimizi belirttik. Tabii Kahramanmaraş büyük bir coğrafya. İklim ve tarım çeşitliliği açısından da farklı özelliklere sahip. Bir bölümü Akdeniz iklimini yaşarken bir bölümü de karasal iklim yaşıyor. Her bölgenin kendisine has bir tarım yapısı var. O yüzden her oda başkanı kendi bölgesine ilişkin olarak bilgi veriyor. Bizler de bu bilgiler ışığında çiftçinin sorunlarını mümkün olduğunca üst mercilere ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu tür toplantılar da bu açıdan çok verimli geçiyor. Ayrıca komşu illerimizin ilçe ziraat odası başkanları da bizleri yalnız bırakmadı. Programımıza katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Programda ayrıca yaklaşık 2 yıldır sürdürdüğü Elbistan İlçe Komutanlığı görevinden terfi ederek Şırnak-Çakırsöğüt Komando Tugay Komutanlığı Kurmay Başkanlığı’na atanan Kurmay Binbaşı İbrahim Yazıcı’ya Elbistan Ziraat Odası tarafından ilçeye katkılarından dolayı plaket takdim edildi. Ziraat Odası’nın teşekkür plaketini Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun takdim etti. Plaket takdimi sonrasında değerlendirme yapan İlçe Jandarma Komutanı Kurmay Binbaşı İbrahim Yazıcı, “2 yıllık görev süremizi tamamladık. Şırnak-Çakırsöğüt’e Kurmay Başkanı olarak tayin oldum. Ziraat Odası Başkanımız Mehmet Ali Bulut Bey ve buraya katılan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar