Zincir 80, takması 100 lira

Yoğun kar yağışının devam ettiği Bursa’da kayak turizminin önemli merkezlerinden Uludağ yolunun açık tutulması için ekipler aralıksız çalışıyor.

Google Haberlere Abone ol
Zincir 80, takması 100 lira

Yoğun kar yağışının devam ettiği Bursa’da kayak turizminin önemli merkezlerinden Uludağ yolunun açık tutulması için ekipler aralıksız çalışıyor. Araçlarında zincir bulunmayan sürücülere zincir satan köylüler ise durumdan memnun. 60 ila 80 lira arasında değişen zincirleri takmanın bedeli ise 100 lira.

Uludağ’da tipi ve sisle birlikte kar yağışı etkili oluyor. Yer yer buzlanmanın da etkisi ile kazalar yaşanırken, yetkililer vatandaşları zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmadan yola çıkmamaları konusunda uyarıyor. Uludağ yolunda yağan karla kaplanan yol kenarlarındaki ağaçlar beyaz kartpostallık görüntüler verdi. Vatandaşlar ise tadını çıkarmak için zirveye çıkıyor.

Karayolları ekipleri, yağışların devam ettiği sürece çalışmalara aralıksız devam ettiklerini belirterek, “Pazartesi sabahtan beri çalışıyoruz. Burada sürekli 7-24 aralıksız çalışmalar devam ediyor. Yağışların Cuma sabahına kadar devam etmesi bekleniyor, biz de o saate kadar burada aralıksız çalışmalara devam edeceğiz.” dedi.

Meteoroloji yetkililerinden alına bilgiye göre; bugün ve yarın öğleye kadar etkili olması beklenen kar yağışı cuma gününden itibaren etkisini yitirecek. Uludağ’da sabah saatlerinde 55 santim ölçülen kar kalınlığının, devam eden yağışlar nedeniyle daha da artabileceği bildirildi. Dağda sis nedeniyle görüş mesafesinin yer yer 50 metreye kadar düştüğü vurgulandı. Uludağ’da hava sıcaklığı şu anda eksi 11 derece. Bursa kent merkezinde ise 1 derece.

KAR GELDİ ZİNCİRCİLER SEZONU AÇTI

Kar yağışıyla birlikte Uludağ yolu çevresinde bulunan köylerdeki zincirciler de sezonu açtı. Yolda kalanlara hem zincir satıp hem takmasına yardımcı olarak aile bütçesine katkıda bulunan köylüler, yağan kardan memnun.

Özellikle işlerinin hafta sonları iyi olduğunu anlatan zincircilerden Kirazlı köyünden Murat Sevimli, “Yavaş yavaş sezon açılıyor, kar durumu şu anda çok güzel, sezon erken başladı. Çok güzel kar yağışı, durum çok iyi. Biz de burada hem zincir satıyor hem de zincir takmaya yardımcı oluyoruz. Her yıl yapıyoruz bu işi. Zincir fiyatları 60 ila 80 lira arasında değişiyor.” dedi. Murat Sevimli, zincir takımına da 100 lira aldıklarını sözlerine ekledi.


CİHAN

Yorumlar