Zihinsel engelliler için ‘Beyaz Karanfiller’ açıldı

Ankara Yenimahalle Belediyesi Beyaz Karanfiller Yaşam Merkezi törenle hizmete açıldı. Açılışta konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bizler de bir kaza sonucu aniden engelli olabiliriz.

Google Haberlere Abone ol
Zihinsel engelliler için ‘Beyaz Karanfiller’ açıldı

Ankara Yenimahalle Belediyesi Beyaz Karanfiller Yaşam Merkezi törenle hizmete açıldı. Açılışta konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bizler de bir kaza sonucu aniden engelli olabiliriz. İnsanlar arasında engelli ya da değil diye bir ayrım yapamayız." dedib

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün, İzzet Çetin ve Batıkent Zihinsel Engelliler Koruma Derneği Başkanı Ömer Koç’un açılışını birlikte yaptığı yaşam merkezi, zihinsel engellilerin Ankara’daki yeni yuvası olacak. Açılışta konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, zihinsel engelli vatandaşların Ankara’da bu standartta böyle bir yaşam merkezine ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ı tebrik etti. Zihinsel ve fiziksel engelli vatandaşların da ilgi gösterdiği açılışta Kılıçdaroğlu ve Yaşar, engelli vatandaşlarla yakından ilgilenerek bol bol sohbet etti.

Katılımın yoğun olduğu açılışta konuşan Kılıçdaroğlu, herkesin potansiyel engelli adayı olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, “Bizler de bir kaza sonucu aniden engelli olabiliriz. İnsanlar arasında engelli ya da değil diye bir ayrım yapamayız. Özellikle zihinsel engelli vatandaşların özel bir yere ihtiyacı var. Bu konuda Yenimahalle Belediyesi çok önemli bir gelişmeye imza atarak burayı inşa etti. Aynı zamanda burada üretim yapacakları bir tesis oluşturdu. Neden sosyal demokrat diyoruz? Çünkü insana hizmet ediyoruz. Ayrım yapmıyoruz ve ayrıma karşı çıkıyoruz. Belediye başkanımız böylesine güzel hizmeti engelli vatandaşlara sundu. Umarım burada bütün engelli kardeşlerimiz huzur içinde çalışarak sosyal ilişkiler kurarlar. Engelli ailelerin de gözleri arkada kalmaz.” diye konuştu.

ENGELLİLERİN BABASI FETHİ YAŞAR

'Engellilerin Babası' sloganları eşliğinde konuşma yapan Yaşar, “Ne zaman ne olacağını kimse bilemez. Engelli vatandaşların da diğer sağlıklı vatandaşlar gibi yaşamaya hakkı vardır. Bunun için biz, Türkiye’de ilk defa bir belediyede engelliler birimini kurduk.” dedi. 5 yılda Yenimahalle’deki tüm engelli vatandaşları ve engelinin ne olduğunu tespit ettiklerini ifade eden Yaşar, “Vatandaşlarımıza her türlü katkıyı belediyemizce sağladık. Göreve geldiğim günden bu yana engellilerle ilgili hiçbir tesisi almadım. Ancak 5 yıldır onların her zaman yanında olduk. Biz ötekileştirme yapmadan, her vatandaşı kucaklamanın onurunu yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

“HAYALİM GERÇEK OLDU

Batıkent Zihinsel Engellileri Koruma Derneği Başkanı Ömer Koç da zihinsel engelli bir çocuk babası olduğunu belirterek, “Bugün bir hayalim gerçek oldu. Türkiye’de örneği olmayan bir yer inşa edildi. Katkılarından dolayı insan odaklı hizmet veren, engellilerin babası Fethi Yaşar’a engelli aileleri adına teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

Daha sonra Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli, katkılarından dolayı Yaşar’a teşekkür ederek, plaket takdim etti. Yaşam Merkezi’ni Kemal Kılıçdaroğlu ile gezen Yaşar, tesis hakkında bilgi verdi.

5 YILDIZLI KONFOR

Beyaz Karanfiller Yaşam Merkezi, 66 zihinsel engelli vatandaşa ebeveynlerinin ölümünün ardından da özel bakım hizmeti vererek, sıcak bir yuva olacak. Ağır engelliler için 24 saat bakım hizmetinin verileceği ve Ankara’da yaşayan aileler için 21 yatak kapasiteli merkezde bir de engelli bakım evi yer alıyor. İçerisinde 200 metrekarelik sağlıklı yaşam ve kondisyon salonu, BEP Geliştirme Ünitesi, iş ve hobi atölyeleri, konferans salonu, alttan ısıtmalı terapi havuzu ile fizyoterapi eğitiminin verileceği merkez, zihinsel engelli vatandaşlar için 5 yıldızlı konfor sağlıyor.


CİHAN

Yorumlar