Zihinsel engelli oğul annesinin çürümüş cesediyle 15 gün yaşadı

Eskişehir’de Melek Durmaz isimli kadın, binaya saran kötü kokunu üzerine komşularının ihbarı sonrasında polisler tarafından evinde ölü olarak bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Zihinsel engelli oğul annesinin çürümüş cesediyle 15 gün yaşadı

Eskişehir’de Melek Durmaz isimli kadın, binaya saran kötü kokunu üzerine komşularının ihbarı sonrasında polisler tarafından evinde ölü olarak bulundu. Ancak polisin eve girmesiyle acı bir gerçek ortaya çıktı. Kapıyı kırarak eve giren polis, önce kötü bir koku ve Melek Durmaz’ın(70) zihinsel engelli oğlu Ali Durmaz(45) ile karşılaştı. Ardından yaşlı kadının yatağın kenarındaki cesedini buldu. Polis, yaşlı kadının üzerindeki yorganı kaldırınca şok yüzünün çürüdüğünü, vücudunun kurtlandığını gördü. Zihinsel engelli olduğu öğrenilen ve polislerin sorması üzerine ‘anne melek oldu’ diyerek ağlayan oğul Ali Durmaz, huzur evine konuldu. Anne Melek Durmaz’ın cesedi ise otopsi için morga kaldırıldı. Yaşlı kadının yaklaşık 15-20 gün önce öldüğü ve zihinsel engelli oğlunun da annesinin kurtlanmış ve çürümüş cesedi ile bu süre içerisinde birlikte yaşadığı öğrenildi.

Eskişehir’de yürek burkan olay, Aşağı Söğütönü Mahallesi’ndeki TOKİ’ ye ait 5 katlı binanın birinci katında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, komşuları binayı saran kötü koku ve Melek Durmaz'ın ve zihinsel engelli oğlu Ali Durmaz’ın bir süredir ortalıkta görünmediği gerekçesiyle durumu polise bildirdi. Polis Durmaz ailesinin evine gelerek kapıyı çaldı ancak açan olmadı. İçeriden kötü bir koku geldiğini tespit eden polis, çilingir çağırarak kapıyı açtı. Fakat polis kötü koku nedeniyle bir süre içeriye giremedi. Daha sonra maske takarak eve giren polis, içeride zihinsel engelli olan Ali Durmaz’ı görüp şaşkınlık yaşadı. Sonra yatağın kenarındaki çarşafı kaldıran polis, yaşlı kadının çürümüş cesedini buldu. Henüz ölüm sebebi belli olmayan yaşlı kadının yüzünün çürüdüğü, vücudunun kurtlandığı görüldü. Zihinsel engelli olduğu öğrenilen ve polislerin sorması üzerine oğul Ali Durmaz, ‘anne melek oldu’ diyerek ağlaması polisleri de duygulandırdı.

Polis, karşılaştığı korkunç manzara üzerine durumu savcılığa ve sağlık ekiplerine bildirdi. Savcının yaptığı incelemenin ardından Melek Durmaz’ın cesedi otopsi için Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Morguna kaldırıldı. Zihinsel engelli olan ve kimsesi olmayan Ali Durmaz, huzur evine verilirken, anne Melek Durmaz’ın ölüm nedeni ise otopsi sonrası belirlenecek. Ancak ilk belirlemelere göre, yaşlı kadının rahatsızlığı sonucu yaklaşık 15-20 gün önce ölmüş olabileceği belirtildi. Zihinsel engelli oğlunun da annesinin kurtlanmış ve çürümüş cesedi ile 15-20 gündür birlikte yaşadığı kaydedildi. Aslen Gaziantepli olduğu belirtilen Durmaz ailesinin 7-8 ay önce söz konusu TOKİ konutlarına taşındıkları ve kimselerinin olmadığı kaydedildi. CİHAN

Yorumlar