Zigana Dağı Kış Şenlikleri 22 Şubat'ta yapılacak

Gümüşhane Zigana Dağı Kış Şenlikleri'nin 22 Şubat tarihinde Zigana Dağı'nda yapılacağı öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol
Zigana Dağı Kış Şenlikleri 22 Şubat'ta yapılacak

Gümüşhane Zigana Dağı Kış Şenlikleri'nin 22 Şubat tarihinde Zigana Dağı'nda yapılacağı öğrenildi. Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, Zigana Dağı’nın, çekici pek çok özelliği yanında en az el değmiş alanları oluşturması, temiz havası, zengin biyoçeşitliliği, farklı arazi şekilleri ve kültürleri barındırması ile değerinin gün geçtikçe arttığını belirterek, yapılacak etkinliklerin il ve bölge ekonomisine katkı sağlayacağını söyledi.

Gümüşhane’nin, sahip olduğu geniş dağlık alanları ve kültürel özellikleriyle turizm sektörü için önemli bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Vali Mayda, "Ülkemizin ulusal alanının yaklaşık yüzde 78'i dağlık alanlardan oluşurken, Gümüşhane’nin sınırlarındaki alanın yüzde 60’ı dağlık alanlardan oluşmaktadır. Dağlık alanlar gün geçtikçe turizm destinasyonunda önemli bir çeşit olarak ön plana çıkmaktadır. İlimizin diğer dağlarında olduğu gibi Zigana Dağı da öncelikle temiz havası, manzara güzelliği, yaban hayatı, yerel kültür, doğa ile iç içe olma ve doğa sporlarının yanı sıra ilginç görüntü güzelliğinin fotoğraflanması ve seyri ile farklı flora ve fauna hakkındaki bilgileri ziyaretçilerine yaşam ortamlarında öğrenme imkanı da sağlamaktadır." dedi.

22 Şubat tarihinde yapılacak Zigana Dağı kış şenliklerinde Zigana endemikleri, Zigana ekokültürü resim sergisi, folklor gösterileri, Muzaffer Demirhan Kayak Yarışmaları ve doğa yürüyüşleri yapılacak. Akşam ise kayakla meşale gösterileri ve havai fişek gösterileri düzenlenecek.
CİHAN

Yorumlar