Zeytinburnu'nda yeni facia kapıda

Zeytinburnu'nda bugün çöken binadan sonra akla, 17 yıl önce deprem riski olduğu gerekçesiyle hakkında tahliye kararı verilen ancak hala boşaltılmayan binalar geldi

Google Haberlere Abone ol
Zeytinburnu'nda yeni facia kapıda

Sonhaberler | Haber Merkezi

İstanbul'un deprem riski en yüksek ilçelerinden Zeytinburnu'nda bugün meydana gelen bina göçüğünde ilk belirlemelere göre 1 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi ise yaralandı. Hakkında tahliye ve yıkım kararı bulunan binanın ani bir şekilde yıkılması akla, 1999 depreminden sonra deprem riski bulunduğu gerekçesiyle tahliye kararı verilen ancak hala insanların oturduğu aynı ilçe sınırları içinde bulunan İETT bloklarını getirdi. 

250 dairenin bulunduğu İETT blokları, deprem riski olduğu gerekçesiyle tahliye kararı çıkarıldıktan sonra vatandaşlar evlerden çıkarılmıştı. Ancak evleri yenilenmeyen vatandaşlar bir süre mühürleri kırarak evlerine geri yerleştiler. Daha önce finans bulunduğu halde kendi aralarında anlaşamayan hak sahipleri yüzünden yıkım gerçekleşmemişti. 

Şimdi ise YDA İnşaat tarafından kentsel dönüşüm projesi olarak alınan blokların yıkımı bekleniyor; ancak hala tek çivi çakılmış değil. Muhtemel bir sarsıntıda ya da depremde büyük bir facianın yaşanmasından endişe ediliyor. 

Yorumlar