Zeybekci: Aslolan kardeş kanının akmaması

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Bursa'da şehit aileleri ve gazilerle birlikte iftar yaptı. Şehit ailelerinin, ciğerparelerini, canlarını bu vatana, bayrağa, millete, milletin kutsal değerlerine kurban verdiklerini belirten Bakan Zeybekci, "Aslolan...

Google Haberlere Abone ol
Zeybekci: Aslolan kardeş kanının akmaması

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Bursa'da şehit aileleri ve gazilerle birlikte iftar yaptı. Şehit ailelerinin, ciğerparelerini, canlarını bu vatana, bayrağa, millete, milletin kutsal değerlerine kurban verdiklerini belirten Bakan Zeybekci, "Aslolan bu ülkede kardeş kanının akmamasıdır. Aslolan bu ülkede sebebi ne olursa olsun, bölgesi, yöresi, dini ne olursa olsun artık bu ülkenin analarının gözyaşları akmasın." dedi.

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Bursa Ticaret ve Sanayi Odasındaki (BTSO) tarafından Çarşamba Kapalı Pazaryeri'ndeki iftar programına katıldı. Vatandaşlarla sohbet eden Bakan Zeybekci, çocuklarla da yakından ilgilendi. Ardından Bursa Valiliği tarafından şehit ailelerine ve gazilere verilen iftar programına da katılan Zeybekci, şehit yakınlarına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını iletti.

NE OLURSA OLSUN ANALARIN GÖZYAŞI AKMASIN

Nihat Zeybekci, şehit ailelerinin, ciğerparelerini, canlarını bu vatana, bayrağa, millete, milletin kutsal değerlerine kurban verdiklerini söyledi. Bakan Zeybekci, şunları kaydetti: "İnsanlık tarihine baktığınız zaman, vatanı, dini, namusu için bu millet kadar canını feda eden başka hiçbir millet yoktur. Milyonlarca şehidimiz vardır. Her metrekaresine ülkenin bir şehit düşmektedir. Yetmedi, Balkanlar'da da Kafkaslar'da da Orta Doğu'da da Yemen'de de Hicaz'da da Afrika'da da binlerce, yüz binlerce şehidimiz vardır. Allah onlardan razı olsun. Onlar olmasaydı, bu akşam burada oturuyor olamayacaktık. Onlar olmasaydı bu ülkenin evlatlarının bugün başı dik olmayacaktı. Alnımız ak olmayacaktı. Bayrağımız dalgalanmayacaktı. Onlar için ne yapsak azdır. Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla hükümetimiz bu konuda birçok şey yaptı. Ancak onlar için ne yapılsa az. Giden canların yerini hiçbir şey tutmaz. Aslolan bu ülkede kardeş kanının akmamasıdır. Aslolan bu ülkede sebebi ne olursa olsun, bölgesi, yöresi, dini ne olursa olsun artık bu ülkenin analarının gözyaşları akmasın. Bakıyorsunuz kardeş kavgasının olduğu yerlerdeki o İslamiyet'in hiçbir unsuruna, özelliğine sığmayan o uygulamaları kabul etmek mümkün değildir. Zerresini hoş görmek mümkün değil. Kardeş kavgalarının bir an önce bitmesini temenni ediyoruz. Ama diğer taraftan ramazanda çocuklara, bebeklere, kadınlara bomba yağdıranları da Allah'a havale ediyoruz. Şu ramazan mübarek günde inşallah cenabı Allah bu zulmün bitmesi için de yardım etsin."

İftar programının ardından Bakan Zeybekci, Bursa'dan İstanbul'a hareket etti. CİHAN

Yorumlar