'Zenginleştirilmiş Eğitim Sınıfları' projesi hayata geçiriliyor

Trabzon'un Of ilçesinde, proje kapsamındaki 14 okulda zenginleştirilmiş eğitim sınıfları oluşturuluyor.

Google Haberlere Abone ol
'Zenginleştirilmiş Eğitim Sınıfları' projesi hayata geçiriliyor

Trabzon'un Of ilçesinde, proje kapsamındaki 14 okulda zenginleştirilmiş eğitim sınıfları oluşturuluyor.

Proje kapsamında Şehit Öğretmen Ali Bulut İlköğretim Okulu ve İhsan Karadeniz İlköğretim Okulu’nda oluşturulan zenginleştirilmiş eğitim sınıfları, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışa, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz de katıldı. İhsan Karadeniz İlköğretim Okulu öğrencileri misafirleri tulum ve horon eşliğinde karşıladı.

Proje ile ilgili konuşma yapan Of Kaymakamı Eren Arslan, “Proje kapsamında ilk olarak 14 okulumuzda bu sınıfları oluşturmayı planlıyoruz. Hayırseverlerimizin desteği ile iki sınıfı oluşturduk. Diğer sınıfların da oluşturulması için hayırseverlerimiz ile görüşmelerimiz sürüyor.” ifadelerini kullandı.

Kaymakam Arslan, amacın öğrencilerde bilgiyi değil, bilgiyi alan zihnin gelişimini sağlamak olduğunu ifade etti. Arslan, "Çocuklarımızın gelişen dünyanın şartlarına teknolojiye uyumlu, eğitimde farklı metotları kullanabilen, düşünce yeteneklerini problemlerin çözümünde farklı açılardan geliştirebilen, sağlıklı birey olarak kararlar alabilen nesiller yetişmesi anlamında bu projeyi yaptık. Aldığımız ilk sonuçlar çok olumlu. İnşallah diğer illerde ve ilçelerdeki okullarımızda da zamanla bu imkanlar sağlanır.” dedi.

Arslan, eğitimin ülkenin en önemli sorunu olduğuna dikkat çekerek, “Eğitim, bu ülkenin en önemli sorunu. UNDP’nin dünyadaki gelişmişlik endeksine baktığımızda eğitim noktasında ülkemizde ortalama eğitim süresi 6.5 yıl. Bu, gelişmiş ülkeler ile kıyaslandığında son derece düşük. Bizim ülke olarak bu sorunu çözmemiz gerekiyor. Çünkü eğitimin olmadığı yerde bir çok sorun ile karşılaşıyoruz. Eğitim süremizi ve kalitemizi arttırdığımızda bu sorunları aşacağız.” diye konuştu.

İhsan Karadeniz İlköğretim Okulu Zenginleştirilmiş Eğitim Sınıfı'nı oluşturan hayır sever iş adamı İbrahim Taşdemir’i temsilen törende bulunan Ahmet Can Çevik ise yaptığı açıklamada, “Bizim çocukluğumuzda çamur içerisinde, yerlerde oynadığımız oyunlar şimdi tertemiz ortamlarda çocuklara büyük bir gelişim sağlıyor. Öğretiyi hızlandırıyor. Çocukların el becerilerini hızlandırıyor. Böyle bir çalışmada katkımız olduğu için mutluyuz.” şekline konuştu.
CİHAN

Yorumlar