Zenginin mezarı böyle olur

Romanya’da, ölümden sonraki hayatı abartanlar kendilerine VİP mezarlar yaptırıyor. Ancak en ilgi çekeni ise mezarlardaki değerli eşyaların alarm sistemleri ile korunması.Romanya’nın başkentti Bükreş’te bulunan mezarlıktaki VİP kabirler...

Google Haberlere Abone ol
Zenginin mezarı böyle olur

Romanya’da, ölümden sonraki hayatı abartanlar kendilerine VİP mezarlar yaptırıyor. Ancak en ilgi çekeni ise mezarlardaki değerli eşyaların alarm sistemleri ile korunması.

Romanya’nın başkentti Bükreş’te bulunan mezarlıktaki VİP kabirler görenleri hayrete düşürüyor. Romen vatandaşların alışık olduğu durum özellikle yabancıları şaşkına çeviriyor. Büyük bir alana sahip mezarlıkta sade kabirlerin içerisine kurulan VİP mezarlıklarda yok yok. Mezarlıkta küçük bir sarayı andıran kabirlerde birçok ayrıntı düşünülerek inşa edilmiş. Aile mezarlığı olarak kullanılan kabirlerde altın işlemelerden mermer sütunlara, peyzajlardan işlemelere birçok ayrıntı yer alıyor. Mezarlık içerisinde göze çarpan bir kabristanda bulunan alarm sistemi ve elektrik sayacı şaşkınlığa sebep oluyor. Kabirlerdeki değerli eşyalar ve süslemeler bu alarm sistemi ile 24 saat güvence altında tutuluyor. Özellikle kabir önünde bulunan mermerden yapılmış küçük masa ise kabirde bulunan cenaze ile birlikte yapılan kutlamalarda kullanılıyor. VİP mezarların sahiplerinin zenginler olduğu her halinden anlaşılırken normal vatandaşlar ise bin avroyu bulan cenaze masraflarını karşılanmakta zorlanıyor.

Ayrıca Bükreş’in merkezinde bulunan bu görkemli mezarlıkta 1989 yılında vefat eden Romanya cumhurbaşkanlarından Nikolay Çavuşesku'nun da kabri bulunuyor. Nikolay Çavuşesku ile eşi Elana Çavuşesku’nun birlikte yattıkları VİP kabirleri, diğerlerinin yanında gayet mütevazı kalıyor.

CİHAN

Yorumlar