Zekeriya Yapıcıoğlu: Bir elinde BDP bayrağı bir elinde taşla saldırıyorlar

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu, siyasetten rant çıkartıp, halkın desteklediği partiye saldırı yapıp gergin politika izleyenlerin zarar göreceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Zekeriya Yapıcıoğlu: Bir elinde BDP bayrağı bir elinde taşla saldırıyorlar

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu, siyasetten rant çıkartıp, halkın desteklediği partiye saldırı yapıp gergin politika izleyenlerin zarar göreceğini söyledi. Yapıcıoğlu, bir ellerinde BDP bayrakları diğer elinde taşla saldırmaların karşısında üzüldüklerini söyledi.

HÜDA-PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, seçim arifesi sebebiyle Şırnak’a geldi. Şırnak il merkezinde ve Cizre’de seçim bürosunun açılışlarını yapan Yapıcıoğlu, halka seslendi. Yapıcıoğlu, siyasetten rant çıkartıp, halkın desteklediği partiye saldırı yapıp gergin politika izleyenlerin zarar göreceğini söyledi. Seçim otobüsünde halka Kürtçe olarak seslenen Yapıcıoğlu, kendi menfaati için halkı toplayıp, çocuklarını toplayıp onların yaralanmalarına, ölmelerine sebep olanlar bu halkın düşmanı olduğunu söyledi.

Daha sonra gazetecilere bir açıklamada bulunan Genel Başkan Yapıcıoğlu, “Gerçekten çok üzücü bir şeydir. 12-13 yaşlarındaki çocukların ellerine taşlar verip başka siyasi partilere taş attırma, araçlarına taş attırma, bir ellerinde BDP bayrakları diğer elinde taşla saldırmaları gerçekten içimizi acıtıyor. Bu memleketin hali bu olmamalı. Madem bir yarıştır. Olması gereken şey siyasi partiler kendi projeleriyle, kendi söylemleriyle, kendi programlarıyla halkın huzuruna çıkıp anlatırlar. Bu halk kime destek verirse elbette halkın oylarıyla yönetime gelindiği için desteği alan 5 yıllığına belediyeyi yönetecek. Yerel yönetimi eline alacak. Fakat başka partileri sokmamak suretiyle, başka partileri illere, ilçelere sokmamak yaptırmamak, miting yaptırmamak gibi düşünceler tabi despotizmdir, acıdır. Kameraların karşısında herkesin siyaset yapma hakkı vardır diyorlar ama maalesef pratikte aynı şeyi görmüyoruz. Söylem ile eylem bir değildir. Olmaması gereken şeylerdir. Ama umuyoruz ve diliyoruz ki bu olan olaylar son olur. Başka yerlere sıçramaz. Gerçekten bu halkımız huzur ve barış istiyor. Bu memleket herkese yeter. Ama bu huzuru kaçırmak isteyenler bilsinler daha önce siyasi bir rant elde etmiş olabilirler. Ama şunu unutmasınlar. Bu sefer gerginliği kolluk kuvvetleri veya polisle değil. Bizzat halkın kendisine, halkın destek verdiği diğer siyasi partilerle gerginlik çıkarıyorlar. Bu gerginlik politikası onlara zarar verecek. 30 Mart’ta bunu çok net görecekler.” diye konuştu.

Bölgedeki parti durumları hakkında da konuşan Başkan Yapıcıoğlu şunları söyledi: “Bölgede durumumuz inşallah çok iyi ve her geçen gün biraz daha iyi oluyor. Malumunuz 15 ay önce kurulmuş bir siyasi parti olmamız münasebetiyle basının da yeterince sesimizi duyurmaması veya biz yokmuş gibi davranması nedeniyle biz yarışı biraz geride başladık. Fakat hızlı koşuyoruz. Çok çalışıyoruz. Gece-gündüz çalışıyoruz. Bütün arkadaşlarımız saha da çalışıyorlar. Bu mesafeyi hızlı kapattık ve birçok ilde de başaracağımıza inanıyoruz.” CİHAN

Yorumlar