Zekeriya Şengöz tahliye oldu

Kamuoyunda ‘Malatyalılar Grubu Davası’ olarak bilinen dava kapsamında, 8 yıldan bu yana cezaevinde bulunan Zekeriya Şengöz, cezası 1 yılın altına indiği için denetimli serbestlik uygulaması kapsamında tahliye oldu. Zekeriya Şengöz, Malatya...

Google Haberlere Abone ol
Zekeriya Şengöz tahliye oldu

Kamuoyunda ‘Malatyalılar Grubu Davası’ olarak bilinen dava kapsamında, 8 yıldan bu yana cezaevinde bulunan Zekeriya Şengöz, cezası 1 yılın altına indiği için denetimli serbestlik uygulaması kapsamında tahliye oldu.

Zekeriya Şengöz, Malatya E Tipi Kapalı Cezaevi çıkışında kalabalık bir grup tarafından karşılandı. Şengöz, burada bekleyenlere yaptığı konuşmada, “Artık özgürlük denebilir mi bilmiyorum. Tam 15 yıl oldu. 15 yıl üzerimizden dozer gibi geçtiler. 28 Şubat süreci oyuncuları çeşitli hile ve vesilelerle bize yapmış oldukları bu oyunda direnerek, gücümüzü ve maneviyatımızı koruyarak, aklımızı muhafaza ederek, aklımıza ve vicdanımıza da danışarak, özellikle kimseye husumet beslemedik. Yanlışlık yapmadık arkadaşlar. Yanlışlık yapmadığımız gibi kimseye de düşmanlık yapmak gibi bir durumumuz da şu an yoktur. Buna özgürlük denebilir mi bilmiyorum. İki tane torunum var. Onlar da görüşlere gelerek burada cezaevinde benimle beraber büyüdü sayılır.” diye konuştu.

Her şeye rağmen hayatın devam ettiğini söyleyen Şengöz, “Biz içeride de olsak dışarıda da olsak bu hayatta bir imtihan sürecini geçirmek zorundayız. Şu an o imtihanı vermek süreciyle karşı karşıyayız. Ben de aynı imtihanı içerde kısmen verdim. Rabbim nasip etti, hep böyle direnmeye çalıştım. Gücümü korumaya çalıştım ve hiçbir zaman çözülme, hiçbir zaman direncini yitirme gibi bir pozisyona düşmemeye gayret sarf ettim. 28 Şubat süreci öyle bir süreç ki bu süreçte bizi itibarsızlaştırmak için inançlarımızdan, özelliklerimizden, özellikle de değerlerimizden irtibatımızın koparılması için öyle korkunç vesilelerle bırakıldık. Allah'a hamd olsun şu gün o maşa olarak kullanılanlar kenara çekildi ve bizatihi oyunun kurucuları, pis oyunlarına kirli elleriyle bizatihi kendileri soyunmaya başladılar. Evet şu an onu görüyorum ve millet olarak, ülke olarak bu kirli oyunu, tezgahları biz insanlara bu şekilde bu halkın vatandaşlarına reva görenlere karşı evet mücadelemizi devam ettirmek gerekiyor. Mücadele etmek zorundayız.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından Zekeriya Şengöz, karşılamaya gelen vatandaşlar, bir restoranda bir araya gelerek hasret giderdi. Aynı dava kapsamında hükümlü bulunan Fahri Memur’un ise kasım ayında tahliye olması bekleniyor.

CİHAN

Yorumlar