Zekeriya Öz'ün eski avukatı toprağa verildi

Hadımköy’de geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Avukat Mahmut Gönültaş’ın cenaze namazı Sultanahmet Camii’nden kılındı.

Google Haberlere Abone ol
Zekeriya Öz'ün eski avukatı toprağa verildi

Hadımköy’de geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Avukat Mahmut Gönültaş’ın cenaze namazı Sultanahmet Camii’nden kılındı. Savcı Zekeriya Öz de eski avukatı olan Gönültaş’ın cenaze namazına katıldı.

Ergenekon soruşturmasını başlatan, daha sonra başsavcıvekili olan ve şu an düz savcı olarak Bolu’ya tayin edilen Zekeriya Öz’ün eski avukatı Mahmut Gönültaş, dün Hadımköy’de geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetmişti. Gönültaş’ın cenazesi bugün Sultanahmet Camii’nden kaldırıldı.

Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazına Gönültaş’ın ailesi, yakınları ve meslektaşları katıldı. Namaza Gönültaş’ın bir dönem avukatlığını yaptığı Savcı Zekeriya Öz de katıldı. Öğle namazının ardından Gönültaş’ın cenaze namazı kılındı. Cemaatten helallik alındıktan sonra, cenaze toprağa verilmek üzere Topkapı Çamlık Mezarlığı’na götürüldü.

Gönültaş’ın kardeşi Ahmet Gönültaş, başsağlığı dileğinde bulunan basın mensuplarına ‘Takdiri ilahi’ diyerek başka bir şey konuşmayacağını söyledi. Savcı Zekeriya Öz de camiye gelişinde ve gidişinde ısrarlı sorulara rağmen herhangi bir açıklamada bulunmadı. Avukat Gönültaş bir süre önce Zekeriya Öz’ün avukatlığını bırakmıştı. Gönültaş’ın tehditler aldığı ve son dönemde kimseyle görüşmediği belirtildi.

Savı Öz, dün kazadan sonra Twitter hesabından, "Gönül dostum Avukat Mahmut Gönültaş'ı elim kazada kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyim. Ailesi ve sevenlerinin başı sağolsun. Allah rahmet eylesin." şeklinde tweet atmıştı. CİHAN

Yorumlar