Zekeriya Öz'den yalanlama

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Zekeriya Öz, Star gazetesinde bugün yayınlanan 'Zekeriya iş peşinde' başlıklı haberi yalanladı.

Google Haberlere Abone ol
Zekeriya Öz'den yalanlama

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Zekeriya Öz, Star gazetesinde bugün yayınlanan 'Zekeriya iş peşinde' başlıklı haberi yalanladı.

Zekeriya Öz'ün tekzip metni şöyle: "Star Gazetesi'nin 31.12.2013 tarihli gazetenin 1. sayfasında yayınlanan ''Zekeriya İş Peşinde'' başlığı ile 19. sayfasında yayınlanan ''Savcı Zekeriya Öz iş takibinde'' başlıkları ile yayınlanan haberler, suç teşkil edecek şekilde, gerçek dışı, hedef göstermek amacıyla yayınlanmıştır. Şöyle ki;

Star Gazetesi'nin anılan tarihli haberiyle Yargıdaki yapılanmayla ilişkide olan Öz, Başkan Demir'den İstanbul'an en değerli turizm bölgelerinden Laleli'deki Rese Turizm Ltd'e ait Victory Otel'in tadilatı sırasında yapılan 250 metrekarelik kaçak asma kat ile 50 metrekarelik yaya geçidinin binaya katılmasına engel çıkarılmasını istedi. Başkan Demir ise Öz'ün tüm taleplerini reddetti. Fatih Belediyesi Victory Otel'e kaçak inşaat nedeniyle 306.000 TL para cezası kesti. Zekeriya Öz'ün Fatih Belediyesi'nden ayrıca Samatya'da 1000 metrekare kamu alanını WC ve otopark olarak kullanılan Rumeli Cafe içinde aracılık ettiği ve 19. sayfadaki devamında da Zekeriya Öz'ün Fatih Belediyesi'ne giderek iş takibi yaptığı, usulsüz inşaat yapan Victory Otel'e cezai işlem uygulanmaması için tehditvari ifadelerle baskı yaptığı ancak bir sonuç alamadığı.... şeklinde haberleştirilerek yazılmıştır.

'HİÇBİR YAPILANMA İLE ALAKAM YOK'

Haberin gerçekle alakasının olmadığı, şahsımın ne yargıdaki ne de yargı dışında hiçbir yapılanma ile ilgili ve alakası yoktur. Kesinlikle hiçbir iş takibi yapmadım, iddia edildiği gibi Belediye Başkanı'na bir baskı yapmadım. Belediye Başkanı ile zaman zaman görüştüğüm doğrudur ancak kendisinden hiçbir zaman yasa dışı ve illegal bir şey istemedim. Söz konusu haberdeki inşaat ile alakalı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca 27.06.2013 tarihinde Asliye Ceza Mahkemesi'nde 2012/102679-2013/12259 sayılı iddianame ile Rese Turizm ve İnşaat Şirketinin sahipleri hakkında söz konusu iddialar ile ilgili de İmar kirliliğine sebep olmaktan dava açıldığı, davanın da derdest olduğu, ayrıca belediye tarafından da 309.000 TL para cezası kesildiği belirtilmekle söz konusu haberin yalan iftira ve kamuoyuna akseden soruşturmaları yanlış yönlendirmeye yönelik açıklamalar olduğu anlaşılmaktadır.

'HABERDEKİ İDDİALAR GERÇEK DIŞI'

Yukarıda belirttiğim haberin içeriğinde yer alan iddia ve ithamlar tamamı gerçek dışıdır ve yaptığım görevi itibarsızlaştırmaya yöneliktir. Haberde geçen olaylar kesinlikle vuku bulmamıştır.

Gazete hiçbir araştırma yapmadan gerçek dışı haberlerle halkı bilgilendirme görevini/hakkını yanlış kullanmıştır. Şahsım kamuoyu tarafından bilinen ve takip edilen biri olması nedeniyle başta yaşam hakkı olmak üzere, hiçbir dayanağı olmayan haberle toplum önünde küçük düşürme ve kişilik haklarıma saldırı mahiyetindedir.

Belirtilen nedenlerle, haksız ve hukuka aykırı, gerçek dışı yanınıza ilişkin olarak tekzip talebinde bulunma zorunluluğum hasıl olmuştur. İş bu nedenle şahsım ile ilgili yayınladığınız, asılsız ve gerçek dışı yazı ve yayınlarınız sebebiyle 5187 sayılı Basın Kanununun 14. maddesi gereğince ihtarname ekindeki tekzip metninin kurumunuza ulaştığı günden itibaren üç gün içerisinde sorumlu yazı işleri müdürlüğünüzce hiçbir düzeltme ve ekleme yapılmaksızın ilgili yayının yer aldığı ve sütünlarda, aynı puntolar ile aynı şekilde yayınlanması yasal zorunluluk olduğundan, öncelikle bu tekzip metninin yayınlanmasını , tekzip metninin yayınlanmaması halinde Sulh Ceza Mahkemesine müracaat edileceği hususu kanunen ihtar olunur. 31.12.2013

Zekeriya Öz

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili"
CİHAN

Yorumlar