Zekeriya Öz'ün 'Osmanım'ı hakkında yakalama kararı

Ergenekon davasının sulandırılmasında bir numaralı isim olarak bilinen Osman Yıldırım hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Osman Yıldırım, Zekeriya Öz'ün "Osmanım" dediği kişiydi.

Google Haberlere Abone ol
Zekeriya Öz'ün 'Osmanım'ı hakkında yakalama kararı

Danıştay saldırısı ile Ergenekon davalarının bir ‘kumpasa’ dönüştürülmasinde ifadeleriyle kritik rol oynayan Osman Yıldırım hakkında, serbest bırakılmasından dört yıl sonra yakalama kararı çıkarıldı.

Osman Yıldırım Alparslan Arslan adı tetikçinin Danıştay’ın içinde hakim Yücel Özbilgin’i öldürmesiyle ilgili davada ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı. O dönemde cemaat savcılarının Osman Yıldırım’dan aldığı ifadeler Danıştay saldırısı ve Ergenekon davalarının birleştirilmesine gerekçe yapılmıştı.

Danıştay saldırısının ‘Ergenekon örgütü’nün işi olduğunu iddia eden Osman Yıldırım, Ergenekon davasının hem sanığı hem de ‘gizli’ tanığıydı. Firari Ergenekon savcısı Zekeriya Öz’ün kendisine ‘Osmanım’ diye hitap etmesi  çok tartışılmıştı.

Osman Yıldırım’ın, Danıştay olayından önce de ablasını öldürmekten aldığı 20 yılın yanı sıra, yeğenine fuhuş yaptırmak, ruhsatsız silah ve nüfus cüzdanında sahtecilikten de mahkumiyetleri vardı.

Ergenekon davasında 15 yıl hapis alan, bu cezası ‘pişmanlık yasası’ uyarınca üç yıl dokuz aya indirilen Osman Yıldırım hapis yattığı süre de göz önüne alınarak 2013’te serbest bırakılmıştı.

Danıştay saldırısı davası tekrar Ankara 23’üncü Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. Mahkeme dün Osman Yıldırım hakkında ifadesinin alınması için yakalama kararı çıkardı. Osman Yıldırım’ın en son Paris’te olduğu yönünde haberler alınmıştı.

Mahkeme ayrıca diğer Danıştay sanıkları Erhan Timuroğlu ve İsmail Sağır’ın ifadelerinin alınması için yakalama kararı çıkardı.

Yorumlar