Zekeriya Öz: Odamdaki polisler el kaldırsın!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Zekeriya Öz, HSYK tebligatının ulaştığını, yarın Bakırköy Adliyesi’nde geçici olarak göreve başlayacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Zekeriya Öz: Odamdaki polisler el kaldırsın!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Zekeriya Öz, HSYK tebligatının ulaştığını, yarın Bakırköy Adliyesi’nde geçici olarak göreve başlayacağını söyledi. Öz, hakkındaki tatil iddialarıyla ilgili bazıları hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

Adliye muhabirleri gün boyu hakkında çıkan haberlere ilişkin Zekeriya Öz’ün yapacağı yazılı açıklamayı bekledi. Bekleyişin uzun sürmesi üzerine Öz, gazetecileri makamında kabul etti. Açıklama için Öz’ün odasına yaklaşık 20 gazeteci girdi. Bu arada, Öz’ün sözlerine başladığı sırada telefonu çaldı. Telefondaki kişiye, “Odamda mı?” diye soran Öz, telefonu kapattıktan sonra odadakilerden bazılarının polis olduğu ortaya çıktı. Öz daha sonra başka polis olup olmadığını sordu. Ses çıkmaması üzerine Öz, “Polis olanlar ellerini kaldırsın.” dedi. Bunun üzerine odadaki 3 kişi elini kaldırdı. Öz, “Niye giriyorsunuz? Giriyorsanız niye polis olduğunuzu söylemiyorsunuz? En azından elinize kağıt kalem alsaydınız.” dedi. Polislerden biri, “Şişli güvenlik bürodan geliyoruz. Biz basın açıklaması olacak diye geldik.” şeklinde konuştu.

Öz daha sonra konuşmasına devam ederken polisler bir süre daha odada kaldıktan sonra dışarı çıktı. Başsavcıvekili Öz’ün korumaları polislerin kimliklerini kaydetti.

TEBLİGAT ULAŞTI

Zekeriya Öz’e HSYK’nın atama ile ilgili tebligatın ulaştığını belirtti. Başsavcıvekili Öz, yarın Bakırköy’deki adliyede göreve başlayacağını söyledi. ‘Odanızı yarın mı toplayacaksınız?’ sorusu üzerine, “Eşyalarımı toplamaya gerek duymuyorum. Geçici bir atama olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Hakkındaki iddialara ilişkin yapacağı yazılı açıklamayı tamamlamaya çalıştığını belirten Öz, “Bugün de bazı iddialar var. Henüz açıklamamı bitiremedim. Ama hazırlıyorum. Son şeklini verip size bildireceğim. Bazıları hakkında suç duyurusunda bulunacağım.” dedi. Kimler hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıklamayan Öz, “Bu işi kimlerin organize ettiğini çok iyi biliyorum. Ben ayın 21’inde göreve başladım. Gazetedeki belgeye göre safariye gitmişim.” diye konuştu.

FATURA SONRADAN DÜZENLENMİŞ

Öte yandan, bazı gazetelerde çıkan Öz’ün tatiline ait olduğu belirtilen faturanın sonradan düzenlendiği belirtildi. Seyahat firmasından baskıyla alınan bir faturanın sonradan düzenlendiği ileri sürüldü.
CİHAN

Yorumlar