Zekeriya Öz mahkemeye yazılı savunma sundu

Görevden uzaklaştırılan Bolu Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yazılı savunma sundu.

Google Haberlere Abone ol
Zekeriya Öz mahkemeye yazılı savunma sundu

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nca (HSYK) görevden uzaklaştırılan Bolu Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Başbakanlığı döneminde "hakaret ve tehditte bulunduğu'' iddiasıyla yargılandığı dava kapsamında, talimatla ifadesinin alınacağı mahkemeye yazılı savunma sundu.

DURUŞMAYA KATILMADI

Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen buyruk duruşmasına, sanık Zekeriya Öz ve avukatı katılmadı.

Mahkeme heyeti, sanık Öz'e duruşma gününü bildiren davetiyenin tebliğ edildiğinin anlaşıldığını, Öz'ün daha önceden Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde hüviyet tespitinin yapıldığı ve yazılı savunmasını sunmak için zaman istediğini söylediğini tutanağa geçirdi.

Sanık Zekeriya Öz ve avukatı İsmail Yanar'ın, Nöbetçi Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi aracılığıyla yazılı savunma verdiğini kaydeden mahkeme, yazılı savunmaların davanın temel mahkemesi bulunan Düzce 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verdi.

8 SAYFALIK YAZILI SAVUNMA

Zekeriya Öz, Düzce 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na sunulmak üzere, Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdiği 8 sayfalık yazılı savunmasında, 16 ve 22 Temmuz 2014 tarihlerinde Twitter üstünden yazdığı mesajlar nedeniyle, C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Başbakanlığı zamanında "hakaret ve tehditte bulunduğu'' iddiasıyla hakkında dava açıldığını anımsattı.

Savunmasında, iddianamede yer piyasa hakaret ve tehdit muhteviyatlı bulunduğu iddia edilen sözlerine de yer verici Öz, "Ancak bu sözleri şikayetçiye yönelik şekilde söylediğimin nasıl anlaşıldığına ilişkin bir izahat yapılmamıştır" ifadelerini kullandı.

Öz, şikayete konu edilen hiç bir yazısında şahıs ismi zikredilmediğini savunarak, şunları kaydetti: "Hiç kimse maksat gösterilerek hakaret ve tehdit edilmemiştir. Paylaşımlar bir bütün şekilde değerlendirildiğinde, başta ülkemizi ve bütün dünyayı ilgilendiren siyasal ve sosyal konularda, mevcut bulunan sosyal sorunlarla ilgili güncel ve süren kamusal tyükselişmalara yardım niteliğinde tenkit oldukları görülecektir."

Twitter hesabında hakaret ve fena söz kullanılmamasına ilişkin uyarılarının yer aldığını aktaran Öz, "Şikayete konu edilen yazıların hiçbirinde, şahıs ismi zikredilerek tehdit sözleri sarf edilmemiştir. Kaldı ki tehdit şekilde nitelendirilen cümle, tarihi bir gerçekliği anlatım etmektedir. Şikayetçiye yönelik bir hücum yapılacağından, kendisine ziyan verileceğinden, böyle bir saldırının tarafımca yapılacağından bahsedilmemiştir. Tehdit isnadına konu eylemin tarafımca gerçekleştirilme olanak ve ihtimali hiç yoktur" savunmasını yaptı.

BERAAT İSTEDİ

Öz, yazılı savunmasının netice ve istek bölümünde ise tweetlere konu edilen paylaşımlarının güncel konulara ilişkin fikir izahatları olduğunu ileri sürerek, yargılama sonucunda hakkında beraat kararı verilmesini istek etti.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar