Zekeriya Öz, 4 bin 250 dolarlık tatil faturasını kendisi ödemiş

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Zekeriya Öz'ün, hakkında 'Dubai tatili masraflarını Ağaoğlu’nun karşıladığı' yönündeki iddialara ilişkin, “Masraf 4 bin 250 dolar tuttu ve ben ödedim.

Google Haberlere Abone ol
Zekeriya Öz, 4 bin 250 dolarlık tatil faturasını kendisi ödemiş

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Zekeriya Öz'ün, hakkında 'Dubai tatili masraflarını Ağaoğlu’nun karşıladığı' yönündeki iddialara ilişkin, “Masraf 4 bin 250 dolar tuttu ve ben ödedim. 'Safari faturası' denilen tarihte biz Türkiye'ye giriş yaptık. İftiraları atanlar iddialarını ispatlayamazsa istifa etsinler. İspatlarlarsa ben istifa ederim.” dediği öğrenildi.

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasına bakan savcılığın bağlı olduğu Başsavcıvekili Zekeriya Öz, hakkındaki tatil iddialarını dün yalanlamıştı. Ali Ağaoğlu’nun şirketi tarafından yapılan açıklamada ise Öz’ü kendilerinin ağırladığı kaydedilmişti. Bir kısım gazetelerde ise Zekeriya Öz ve ailesinin yaptığı masrafların Ağaoğlu’na ait şirket tarafından ödendiğini gösterdiği belirtilen belge yayınlanmıştı.

Zekeriya Öz’ün bu iddialara karşı, “Bu çirkin iftiraları atanlar, iddialarını ispatlayamazsa istifa etsinler. İspatlarlarsa ben istifa ederim.” dediği öğrenildi. Öz'ün iddialara ilişkin cevap vermek için Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'ndan (HSYK) izin istediği belirtildi. 77 bin lirayı bulduğu öne sürülen Dubai tatiliyle Öz’ün, Dubai tatilini 17-20 Ekim günlerinde ailesiyle birlikte yaptığını, uçak biletlerinin ve otel masraflarının kendisi tarafından karşılandığını belirttiği öğrenildi. Bunların da toplam 4 bin 250 dolar tuttuğunu söylediği kaydedildi.

Öz’ün bazı gazetelerde yer alan faturalarla ilişkin, “Bu faturalar nasıl düzenlenmiş bilmiyorum. Benim kaldığım tarih, uçak biletim belli. Orada bana ait olduğu belirtilen oteldeki yemek masrafını gösteren faturadaki bilgiler ve kredi kartı numarası da tarafıma ait değil. İddialarda yer alan Safari faturası ise benim Dubai’den ayrıldığım tarihe ait. Oteldeki yemek giderlerine gelince, ben ve ailem yemekleri otelde değil, dışarıda ekonomik mekanlarda yemeyi tercih ettik.” dediği ifade edildi.

Başsavcıvekilinin, söz konusu gazetelerde 'safari yapıldı' dendiği gün kendilerinin Türkiye'ye giriş yaptıklarını söylediği kaydedildi. Öz’ün açıklama metni ile birlikte elindeki belgeleri, faturaları, uçak biletlerini de açıklayacağı ifade edildi.

Bu arada, 6 koruma polisi bulunan Öz’e tahsis edilen eskort aracının alındığı öğrenildi.
CİHAN

Yorumlar