ZEKA’dan, 27 milyon liralık yeni proje desteği

Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) 2014 yılı proje teklif çağrısı kapsamında, toplam bütçesi 27 milyon lira olan 2 yeni mali destek programı başlattı.

Google Haberlere Abone ol
ZEKA’dan, 27 milyon liralık yeni proje desteği

Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) 2014 yılı proje teklif çağrısı kapsamında, toplam bütçesi 27 milyon lira olan 2 yeni mali destek programı başlattı. Destek, Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak illerindeki yatırımlara verilecek.

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelere (KOBİ) Ar-Ge yenilikçilik, yeni ürün üretilmesi, ürün çeşitlendirilmesi, markalaşma ve kalite standartlarına uyum konularında 25 bin lirayla 400 bin lira arasında yüzde 50’ye varan oranda hibe desteği verilecek. Bu programlara verilecek destek miktarı 16 milyon liralık bütçe ayrıldı.

Enerji ve Çevre Altyapı Mali Destek Programı (TEÇDP) kapsamında ise kamu kurumları, yerel yönetimler, meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, Organize Sanayi Bölgesi(OSB), kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlara destek verilecek. Toplam 11 milyon liralık bütçeyle turizmin bölge ekonomisine katkısının arttırılması, enerji kullanımında verimliliğin ve çeşitliliğin sağlanması ile çevresel sorunların azaltılmasına yönelik altyapı projelerine destek verilecek.

    Ajansa projelerinden yararlanmak isteyenlerin 16 Şubat 2014’e kadar başvurması gerekiyor. CİHAN

Yorumlar