Zehirli mantar yiyen kadın karaciğer nakline rağmen kurtarılamadı

Dağdan topladıkları mantarı yiyen çift zehirlendi. Karaciğer yetmezliği teşhisi ile hastaneye kaldırılan çiftten kadın, yapılan karaciğer nakline rağmen hayatını kaybetti.Uşak’ta meydana gelen olayda, Döne Budak (56), dağdan topladığı...

Google Haberlere Abone ol
Zehirli mantar yiyen kadın karaciğer nakline rağmen kurtarılamadı

Dağdan topladıkları mantarı yiyen çift zehirlendi. Karaciğer yetmezliği teşhisi ile hastaneye kaldırılan çiftten kadın, yapılan karaciğer nakline rağmen hayatını kaybetti.

Uşak’ta meydana gelen olayda, Döne Budak (56), dağdan topladığı mantarları pişirerek eşi Burhan Budak’la (59) birlikte yedi. Bir süre sonra rahatsızlanan çift, Uşak Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Üç gün süren tedaviye rağmen ciddiyetini koruyan çiftte karaciğer yetmezliği baş gösterdi.

Nakil için Antalya’ya gönderilen çiftten Burhan Budak, Özel Medical Park Hastanesi’ne, Döne Budak da Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan kontrollerde, durumu ağır olan Döne Budak’ın acil olarak karaciğer nakli olmasına karar verildi. Doktorların uyarısı üzerine Budak çiftinin 4 çocuğuna test yapıldı. Yapılan testlerde, Nurşen Öztürk’ün karaciğerinin, annesi Döne Budak’a uygun olduğu tespit edildi. Acil olarak ameliyata alınan Döne Budak’a, Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Merkezi’nde, Nurşen Öztürk’ten alınan karaciğer nakledildi. Ancak, durumu ağır olan Budak’ın kalbi, naklin ardından 30 dakika sonra durdu. Yapılan tüm müdahalelere rağmen, Budak kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Budak’ın cenazesi, otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Medical Park Hastanesi'nde tedavisi süren Burhan Budak'ın durumunun ise iyi olduğu öğrenildi.

CİHAN

Yorumlar