Zehirlenen Kirpiyi Veterinere Yetiştirdi

Sakarya’nın Serdivan ilçesinde zehirlenen ve ölmek üzere olan kirpi, hayvan sever bir vatandaş tarafından veteriner hekime yetiştirildi.

Google Haberlere Abone ol
Zehirlenen Kirpiyi Veterinere Yetiştirdi

Gece Arifiye veteriner kliniğine getirilen kirpiyi muayene eden veteriner hekim Mustafa Yıldız, kirpinin zehirlendiğini tespit ettiklerini söyledi. Hemen gerekli tedaviye başladıklarını ifade eden Yıldız, “Muhtemelen yediği bir şeyden zehirlenmiş. Tedavisi sürüyor ama durumu kritik. Elimizden geleni yapıyoruz.” dedi.

Çok sayıda hayvanın yerleşim birimleriyle içiçe ya da yakın bölgelerde yaşadığını belirten Yıldız, bu sebeple çevrenin gelişi güzel ilaçlanmaması, bozulmuş gıdalar ile zehirli atıkların hayvanların ulaşacağı şekilde çevreye atılmaması gerektiğinin altını çizdi. Yıldız, “Hayvanlar da bir canlı. Onların da bizim gibi yaşama hakları var. Bu sebeple zehirli atıkları ve bozulmuş gıdaları atarken lütfen biraz titizlik gösterelim. Ayrıca, haşaratla mücadele ve kene ilaçlaması yaparken çevre gelişigüzel ilaçlanmamalı. Lokal mücadele yapılmalı.” uyarısında bulundu. 

Yorumlar