Zehir tacirlerine operasyon kamerada

İran'dan getirilip Hollanda'ya götürülmek istenen 53 kilo 200 gram eroin, 5 aylık takip sonucu ele geçirildi.

Google Haberlere Abone ol
Zehir tacirlerine operasyon kamerada

İran'dan getirilip Hollanda'ya götürülmek istenen 53 kilo 200 gram eroin, 5 aylık takip sonucu ele geçirildi. Uyuşturucu madde ile birlikte uyuşturucudan elde edildiği tahmin edilen 70 bin Euro, 12 bin dolar ve 2 bin 400 liraya el konuldu. Polis, operasyonun her anını kameraya kaydetti.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İran'dan Türkiye'ye uyuşturucu madde getirildiği ve Hollanda'ya götürülmesi için hazırlık yapıldığı bilgisini aldı. Bu istihbarat çalışması üzerine yaklaşık 5 ay önce soruşturma başlatıldı. Narkotik polisi, uyuşturucu maddenin Hüsnü C. tarafından İstanbul'a getirildiğini belirledi. Uyuşturucu ticaretinin Hollanda'da yaşayan Kuddusü T. isimli kişi tarafından organize edildiği tespit edildi. Operasyon son aşamasına kadar olgunlaşması için polis kontrollü şekilde beklemeye ve şüphelileri takip etmeye başladı.

Önce Hüsnü C. uyuşturucu madde dolu kolileri İstanbul'da Sedat S.'ye teslim etti. Polis bu aşamada yine kontrollü olarak beklemeye devam etti. Çünkü uyuşturucu maddeyi, bir nakliye firmasında şoför olarak çalışan ve Hollanda ile Türkiye arasında TIR şoförlüğü yapan Mehmet S.D.'nin teslim alması gerekiyordu. Yapılan açıklamaya göre bir anlaşmazlık sonucu Mehmet S.D. uyuşturucu maddeyi almadan Hollanda'ya gitti. Narkotik polisi, paketleri yurt dışına çıkaracak olan kişiye teslim edilmesi için beklemeye devam etti.

UYUŞTURUCU ELDE KALINCA OPERASYON KAÇINILMAZ OLDU

Ancak bu bekleyiş sırasında Hüsnü C, sürenin uzaması nedeniyle paketleri geri istedi. Beylikdüzü'nde kolilerin bulunduğu araç, Sedat S. tarafından Hüsnü C.'ye iade edildi. Hüsnü C., aracı evinin otoparkına park ederken operasyonu tehlikeye düşürme riskini daha fazla sürdürmek istemeyen narkotik polisleri, bulundukları yerden çıkarak operasyonu gerçekleştirdi. Şüpheli Hüsnü C., uyuşturucu dolu kolileri otomobilin bagajından çıkarırken gözaltına alındı. Toplam 3 koli içine 80 paket halinde yerleştirilmiş 53 kilo 200 gram Eroin maddesi ele geçirildi.

POLİS KAMERASI DA KAYITTAYDI

Bu arada operasyonun her anı polis kamerası tarafından kaydedildi. Operasyonun devamında takipte olan diğer şüpheliler Sedat S., Kuddusü T. ve Süleyman M. de yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan 4 şüphelinin üzerlerinde ve evlerinde yapılan aramalarda, uyuşturucu ticaretinden elde ettikleri tahmin edilen 70 bin Euro, 12 bin dolar ve 4 bin 200 liraya da el konuldu.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, uyuşturucuyu maddeyi Hollanda'ya götürmesi beklenen TIR şoförü Mehmet S.D.'nin, 5 aylık takip sırasında Hollanda'dan da kokain maddesi getirdiğinin belirlendiği ifade edildi. Şoförlüğünü yaptığı TIR'ın roro ile Türkiye'ye geldiğini, Mehmet S.D.'nin ise uçakla Türkiye'ye geldiği belirtilen açıklamada, diğer operasyonun devamı için TIR şoförünün gözaltına alınmadığı belirtildi. Ancak TIR'ın şoför mahallinde bir çanta içerisinde getirilen 4 kilo kokain maddesini teslim ettiği iddiasıyla gözaltına alınan Emin A., Evren B. ve Murat G.'nin de çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandıkları açıklandı.

Yetkililer, açıklama yapıldığı sırada şoför Mehmet S.D.'nin yakalanması için bir ekibin de yola çıktığını belirttiler. CİHAN

Yorumlar