Zarrab, rüşvetle suçladığı emniyet müdürü hakkında ifade verdi

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının şüphelisi Rıza Zarrab, kendisinden 1 milyon dolar rüşvet istediğini iddia ettiği eski emniyet müdürü Orhan İnce hakkındaki soruşturmada ifade verdi. İddiasını tekrarlayan Zarrab'ın İnce’den şikayetçi...

Google Haberlere Abone ol
Zarrab, rüşvetle suçladığı emniyet müdürü hakkında ifade verdi

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının şüphelisi Rıza Zarrab, kendisinden 1 milyon dolar rüşvet istediğini iddia ettiği eski emniyet müdürü Orhan İnce hakkındaki soruşturmada ifade verdi. İddiasını tekrarlayan Zarrab'ın İnce’den şikayetçi olduğu belirtildi.

Yolsuzluk şüphelisi Zarrab, bugün İstanbul Adalet Sarayı’ne geldi. Şüphelisi olduğu yolsuzluk dosyası kapsamında ek ifadesi alınan Zarrab'ın eski emniyet müdürü Orhan İnce hakkındaki soruşturma kapsamında da şikayetçi olarak ifade verdiği belirtildi. Zarrab, dönemin Fatih İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı İnce’nin kendisinden 1 milyon dolar rüşvet istediğini ileri sürmüştü. Aynı iddiasını tekrarlayan Zarrab'ın İnce’den şikayetçi olduğu kaydedildi. Savcılığın, İnce’yi ifadeye çağırdığı belirtildi.

Yolsuzluk soruşturması ile ortaya çıkan tapelerde Rıza Zarrab'ın İnce'nin takibinden kurtulmak için dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler’e şikayette bulunduğu ileri sürüldü. Zarrab, İnce hakkında savcılığa şikayetçi olurken İnce’nin görevden alınmasından hemen önce yaşandığı iddia edilen telefon görüşmelerine göre Güler, Zarrab'a “Gerektiğinde (Orhan İnce) daha da ileri giderse dersin ki kardeşim bana çöktü, benden şöyle bir rüşvet istedi... Hayır bunu daha ileri götürürlerse o zaman da ben senin ağzından iki satır ifade alırım, bunu aynı gün işleme çektiririm ve meslekten attırırım…” diyor.

CİHAN

Yorumlar