Zambiya büyükelçisi Kayseri’de

Zambiya Cumhuriyeti Büyükelçisi Miriam Mulenga, Kayseri Valisi Orhan Düzgün’ü ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Zambiya büyükelçisi Kayseri’de

Zambiya Cumhuriyeti Büyükelçisi Miriam Mulenga, Kayseri Valisi Orhan Düzgün’ü ziyaret etti.

Valilik girişinde Vali Düzgün tarafından karşılanan Büyükelçi Mulenga, Valilik Şeref Defteri’ni imzaladı. Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Mat’ın refakat ettiği Büyükelçi Mulenga’yı makamında ağırlayan Vali Düzgün, Orta Afrika ülkesi Zambiya’nın Büyükelçisini Kayseri’de görmenin memnuniyetini yaşadığını dile getirdi. Bakır madenleri açısından zengin bir rezerve sahip Zambiya’nın ticaret açısından Orta Afrika’nın önemli ülkelerinden birisi olduğunu belirten Vali Düzgün, Büyükelçi Mulenga’ya, Kayseri’nin dünyada ticaretin merkezi olmuş önemli kentlerden birisi olduğunu ifade etti. Büyükelçi Mulenga’nın Melikşah Üniversitesi’nin bir programı için Kayseri’ye geldiğini hatırlatan Vali Düzgün, “Eğitim ve kültür alanındaki bu işbirliğini gelecekte ticarete de dönüştürmeyi gönülden arzu ederiz.” diye konuştu. Vali Düzgün, Büyükelçi Mulenga’nın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü de kutladı.

Kayseri’de bulunmaktan ve sıcak bir ilgiyle karşılandığı Valilik makamında ağırlanmaktan onur duyduğunu kaydeden Büyükelçi Mulenga ise Zambiya Başbakanı’nın temsilcisi olarak Kayseri’de bulunduğunu, aynı zamanda Afrika ülkeleri büyükelçileri adına da Kayseri’yi ziyaret ettiğini belirtti. Hem Kayseri hem de Erciyes ve Melikşah Üniversitesi ile Zambiya arasındaki ilişkileri destekleme ve daha ileri noktalara taşıma adına Kayseri ziyaretini çok önemsediğini ifade eden Büyükelçi Mulenga, şöyle konuştu: “Türkiye Zambiya’da 2011 yılında büyükelçilik açtı. Bunun üzerine ülkemde, ‘Biz de Türkiye’de açmalıyız’ dedi ve geçtiğimiz yıl hem politik hem de ticari ilişkilerimizi güçlendirmek için Türkiye’de büyükelçilik açtık. Zambiya’da, Kayseri gibi bir ticaret memleketi. Potansiyelimizi, ticari anlamda da Kayseri ile paylaşmak ve işbirliğini artırmak istiyoruz. Aynı zamanda Türkiye, Zambiyalı öğrencilere çok önemli burslar vererek eğitimlerinin devamını sağladı. Öğrencilerimize bu imkânları sağladığı için Türkiye’ye çok teşekkür ediyoruz. Türkiye özellikle son 10 yılda çok büyük ilerleme ve gelişme kaydetti ve çok çekici bir ülke haline geldi. Bu anlamda biz Türkiye’yi takip ediyoruz.”

Vali Düzgün, ziyaretin anısına Büyükelçi Mulenga’ya tarihi Saat Kulesi’nin kristal minyatürünü, Büyükelçi Mulenga da Vali Düzgün’e Zambiya Kültürü’nü yansıtan bir törenin fotoğrafının yer aldığı tablo hediye etti. CİHAN

Yorumlar