Zambak’tan bilgisayar destekli Kur’an-I Kerim eğitimi

Zambak Yayınları, 9. sınıflar için Kur’an-I Kerim Öğretim Materyali üretti. Kur’an-ı Kerim’i uygulamalı öğretmeye odaklanan materyalin yanında interaktif olarak kullanılabilen DVD veriliyor.

Google Haberlere Abone ol
Zambak’tan bilgisayar destekli Kur’an-I Kerim eğitimi

Zambak Yayınları, 9. sınıflar için Kur’an-I Kerim Öğretim Materyali üretti. Kur’an-ı Kerim’i uygulamalı öğretmeye odaklanan materyalin yanında interaktif olarak kullanılabilen DVD veriliyor. Bilgisayarda, sinevizyonda ve akıllı tahtada yararlanılabilen DVD ile harflerin, kelimelerin, surelerin, duaların okunuşları bir Fem-i Muhsin hocasından dinlenilebiliyor.

Kitap, öğretmen ve rehber önerilerine dayalı olarak küçük parçalar hâlinde bölümlere ayrılıp yazıldı. Yapılandırıcı Eğitim Sistemi (YES) adı verilen bu yöntemde üniteler uygun yerlerden bölümlere ayrılarak etkinlikler ve testlerle geliştirildi. Her bölüm resim, fotoğraf, bilgi notu ve vecizeler gibi görsellerle daha kolay anlaşılır hale getirildi.

Kitap akıcı ve özlü bir konu anlatımı ile etkinlikler ve ölçme değerlendirme (boşluk doldurma, doğru - yanlış, bulmaca, eşleştirme, cümle düzeltme, kelime avı ve çoktan seçmeli sorular) bölümlerinden oluşuyor. Ayrıca bölüm başlarında verilecek ödevler belirlenerek faaliyet yönlendirmeleri yapılıyor.

Zambak Yayınları Ürün Müdürü Mehmet Karagöllü; titiz bir çalışma ürün olan kitapla ilgili şunları söyledi:

“Kur’an-ı Kerim bizlere okunması, anlaşılması ve ibret alıp hayatımıza yansıtılması amacıyla indirilmiştir. Tek harfi bile değişmeden elimize kadar gelmiş, hem dünyamızı hem de ahiretimizi aydınlatıp huzura kavuşturan son ilahi kitaptır. Bizim görevimiz, bu kitabı gönülden sevip okuyabilmek; doğru bir şekilde anlayıp hayatımıza yansıtabilmektir. Bunun için de mutlaka sevgi, kararlılık ve sabır ile hareket edilmelidir. Bu kitapla Kur’an-ı Kerim’in doğru okunabilmesini, çok okunan kimi sure ve ayetlerin anlaşılabilmesini ve ezberlenebilmesini hedefledik. Sık okuduğumuz sure ve duaları ezberleyebilmek için neler yapmamız gerektiğini ve hangi ilkelerle kolayca ezberleyeceğimizi, öğrencilerimize doğru bir şekilde öğretmeyi istedik.”
CİHAN

Yorumlar