Zaman ‘Tasarım Günleri’ başlıyor

Zaman Gazetesi’nin her yıl düzenlediği Artı 1T Gazete Tasarım Günleri’nin bu yıl 9.’su gerçekleşiyor. Görsel Yönetmen Fevzi Yazıcı, gazeteciliğin formülü olan 5N 1K’nın, gelişen teknoloji ve sosyal medyada artık yetersiz kaldığı...

Google Haberlere Abone ol
Zaman ‘Tasarım Günleri’ başlıyor

Zaman Gazetesi’nin her yıl düzenlediği Artı 1T Gazete Tasarım Günleri’nin bu yıl 9.’su gerçekleşiyor. Görsel Yönetmen Fevzi Yazıcı, gazeteciliğin formülü olan 5N 1K’nın, gelişen teknoloji ve sosyal medyada artık yetersiz kaldığı için tasarımın önem kazandığını söyledi. Dünyanın önde gelen gazeteci, sanatçı ve fotoğrafçıların öğrencilerle buluşacağı Artı 1T, 17 Haziran’da başlayacak ve 8 gün sürecek.

Zaman Gazetesi Görsel Yönetmeni Fevzi Yazıcı, bu yıl 9.’su düzenlenecek Tasarım Günleri için basın toplantısı yaptı. Artı 1T’nin gelecek yıl artık geleneksel hale geleceğini belirten Yazıcı, “Her yıl büyüterek, geliştirerek yapmaya çalışıyoruz. Gazetecilikte formül 5N 1K’dır. Artı 1T’nin ismini belirlerken şu düşünceden yola çıktık. Artık 5N 1K bugüne kadar yetiyordu ama artık beklentileri karşılamıyor çünkü işler çok değişti. Teknoloji ve sosyal medya işin içine girdi. Yeni ürün ve mecralar çıkınca işin içinde daha fazla tasarım oldu.” diye konuştu.

Gazete binasında yapılacak tasarım günlerinde 8 gün boyunca öğrencilerin ustalarla bir araya geleceğini ifade eden Yazıcı, şöyle devam etti: “Tasarımın önemi artarken sektörde buna kafa yorulmadığını, buna yönelik yatırım yapılmadığını düşünüyoruz. Hala gazete tasarımcıları fazlasıyla alaylı. Mektepten gelse ne olacak? Hani bakıyorsunuz gazete tasarımı üzerine ders veren yerler çok az. İletişim fakültelerinde verilen dersler hala geçmişin mantığıyla devam ediyor. Tasarım sayfa dizaynının ötesinde bir şey olması gerekiyor. Dolayısıyla bunun bütün ayaklarıyla konuşulacağı bir yer Artı 1T. Sadece sanatçılar, fotoğrafçılar gelmiyor. Genel yayın yönetmenleri, yazarlar, reklamcılar konuşuyor. Dolayısıyla ideal bir gazetenin arayışı konuşuluyor. Amacımız geleceğin gazetesi nasıl olmalı bunun cevabını aramak.”

17 Haziran’da başlayacak Artı 1T, 24 Haziran'da yapılacak törenle sona erecek.

CİHAN

Yorumlar