Zaman Muhabirine Rektörden Engel

Marmara Üniversitesi Akademik Çalışmalar Kulübü’nün düzenlediği ve Zaman muhabiri Büşra Erdal’ın konuk olarak yer alacağı ‘Hukuk ve Medya’ sempozyumu, rektörlük tarafından gerekçe gösterilmeden iptal edildi.

Google Haberlere Abone ol
Zaman Muhabirine Rektörden Engel

Çalıştığı gazete yüzünden sempozyumun iptal edildiğini söyleyen Büşra Erdal, “28 Şubat’ta başörtülü olunduğu için üniversitelere girilemiyordu. Bugün ise Zaman gazetesinin muhabiri olduğum için üniversitede istenmiyorum.” dedi.

Marmara Üniversitesi Akademik Çalışmalar Kulübü tarafından Zaman Gazetesi Muhabiri Büşra Erdal’ın katılımıyla Göztepe Kampüsünde gerçekleşecek olan ‘Hukuk ve Medya’ sempozyumu, tüm izinler çıkmasına rağmen son gün rektörlük tarafından iptal edildi. Duruma tepki gösteren öğrenciler, kafede bir araya gelerek Büşra Erdal’ın katılımıyla sempozyumu gerçekleştirdi.

Son dönemde üniversitelerde birçok söyleşiye katıldığını belirten Büşra Erdal, “Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ndeki arkadaşların davetini duyduğumda mutlu oldum ve kabul ettim. Ben de hukukçuyum ve hukukçu gençlerle bir arada olmak, onlara tecrübelerimizi anlatmak önemli. Birkaç haftadır belli olan bir program bütün izinler alınmış, afişler basılmış bana da bildiriyorlardı. Dün akşam birden bilgi geldi, rektörlük programı iptal etmiş. Biz sonuçta burada hukuk mesleğinin, güncel yargı sorunlarını, yargı sistemini, gazeteciliği konuşmak için buluşacaktık. Böyle bir haberle şaşırdık.” diye konuştu.

28 Şubat dönemlerini hatırlatan Erdal, “Bizi üzen bir durum geçmişte 28 Şubatlarda da bunu yaşadık. Biz burada hukukçuluğu konuşacaktık. Belki de benim sadece gazetem yüzünden söyleşim rektörlük tarafından iptal edildi. Geçmişte bunun çok örnekleri oldu insanlar konuşturulmadı, ötekileştirildi. 28 Şubat’ta başörtülü olduğu için üniversitelere girilemiyordu. Bugün ise Zaman gazetesinin muhabiri olduğum için üniversite de istenmiyorum. Buda son günlerde devletin geldiği noktayı gösteriyor. Yasakçılık, ötekileştirme yapılıyor. Bu sadece benim açımdan değil bu üniversite kendi öğrencilerini de ötekileştiriyor.” ifadelerini kullandı.

Akademik Çalışmalar Kulüp Başkanı İbrahim Yücel de, Büşra Erdal’ı ‘Hukuk ve Medya’ isimli sempozyum için davet ettiklerini söyledi. Yücel, “Uzun zamandır salon için bekliyoruz. Rektörlükten de bu süre içerisinde iznimiz çıktı. Ancak dün akşam arkadaşlarımız bizi arayarak afişlerimizin kaldırıldığını söyledi. Güvenlik amirini aradık programımızın iptal olduğunu ve bu yüzden afişlerin kaldırıldığını söylediler. İdareden yetkililerle konuştuk. Bize rektörlüğün zaman gazetesi yazarı olması nedeniyle programı iptal ettiğini söylediler. Bize yazılı herhangi bir bilgilendirme yapılmadı.” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLER: BELLİ KESİMİN YAZARLARINA İZİN VERİLİYOR

Seçimler boyunca herhangi bir siyasi program yapılmayacak denmesine rağmen belli kesime sıkıntı yaşatılmadığını belirten hukuk fakültesi öğrencisi Ergül Çeliksoy da, şunları kaydetti: “Belli medyadan gelen kişilere bu sıkıntıların yaşatılmaması ancak muhalif gibi gözükenlere bu sıkıntıların yaşatılması ne kadar doğru. 12 Mart’ta Yıldıray Uğur, Hakan Albayrak gibi isimler söyleşi yaptı. Onlara herhangi bir problem yaşatılmadı. Ancak Nedim Şener, Ahmet Işık gibi kişilerin söyleşileri iptal edildi. Şimdi ise Büşra Erdal ile söyleşi yapmak için uzun zamandır uğraşıyorduk. Tüm izinlerimizin çıkmasına rağmen programımız son günü iptal edildi. 300 kişilik bir program olacağını düşünüyorduk. Şimdi ise 30 kişilik bir gurupla söyleşimizi gerçekleştiriyoruz. Programımızın daha ismi, içeriği bilinmeden siyasi bir program olmamasına rağmen bunun siyasi bir program olarak algılanıp Zaman gazetesi muhabiri mi? düşüncesiyle programın iptal edilmesi bize komik geldi.”

Yorumlar