Zaman gazetesinin 'kozmik' odasına girildi

İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği'nce atanan kayyum, uzmanların görev aldığı bir ekiple, Zaman gazetesinin "kozmik" denilebilecek "sistem odası"nda çalışmalarını sürdürüyor.

Google Haberlere Abone ol
Zaman gazetesinin 'kozmik' odasına girildi

İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliğince Zaman gazetesinin bağlı olduğu Feza Gazetecilik şirketine atanan kayyum heyetinin görevlendirdiği uzmanlardan oluşan ekip, gazetenin "kozmik odası" sayılabilecek sistem odasında çalışmalarını sürdürüyor.

Alınan bilgiye göre, 4 Mart'ta atanan kayyum heyeti, gazetenin bilişim sistemini, alanında uzman bir ekibe teslim etti.

Çalışmaya başlayan uzmanlar, kayyum atanmasından bir gün önce gazetenin veri bankasındaki tüm bilgilerin silindiğini, bina kamera arşivinin çalındığını, kartlı geçiş sisteminin sabote edildiğini belirledi.

Gazetenin bağlı olduğu şirkete kayyum atanmadan bir gün önce abone bilgi sisteminin de silinerek ortadan kaldırıldığı ve bazı kredi kartlarına fahiş miktarlarda usulsuz iade yapıldığı ortaya çıkarıldı.

Uzmanlar tehlike atlattı

Uzmanlar, gazete binasının birinci katında modern cihazlarla donatılmış sistem odasında çalışmaya başladığı sırada, klimaların bağlı olduğu elektrik sistemi aniden kesildi. Bu arada sistem odasında, sıcaklık 50 santigrata ulaştığı anda içerideki oksijeni tamamen bitiren bir yangın söndürme düzeneği bulunduğu belirlendi.

Kartla giriş-çıkış yapılabilen odada sıcaklık 43 santigrata kadar yükselirken, uzmanlar elektrik kesintisine, her biri ayrı katta olan üç sigortanın birden kapanmasının neden olduğunu tespit etti.

Elektrik sistemi tekrar devreye girince klimalar çalıştı ve içerideki ısı normale döndü. Dan Brown'ın orijinal adı "Angels & Demons" olan "Melekler ve Şeytanlar" romanını ve aynı adlı filmi akıllara getiren oda için uzmanlar, klimaların tekrar devreye girmemesi ve sıcaklığın 50 dereceye ulaşması durumunda 65 saniyede içeridekilerin tümünün havasızlıktan ölebileceğini ifade etti.

Sigortaların üçünün birden neden attığı henüz anlaşılamadı.

120 milyon liranın kağıt üzerinde ortaklara dağıtıldığı iddiası

Şirkette finansal sorunların üzerinin örtülmesi için 120 milyon liranın kağıt üzerinde ortaklara kar olarak dağıtıldığı öne sürüldü.

Şirket otomobillerinin de prim olarak personele dağıtıldığı ortaya çıktı. Gazetede, bazı çalışanlara 4 yıldır zam verilmezken, bir kesime ise lüks otomobil hediye edildiği belirlendi.

Uzmanlar, gazetede yaklaşık bir yıldan fazla süredir kayyum atanma ihtimaline karşı hazırlık yapıldığını tespit etti.​

Özellikle cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra ilgi çekici ortaklık ve yönetim kurulu değişimleri yapılmış olması da tespitler arasında yer aldı.

Yorumlar