Zaman Gazetesi yazarları ve yöneticilerine operasyon

FETÖ'ye yönelik soruşturmalar kapsamında Zaman Gazetesi'nin eski yazarları ve yöneticilerine operasyon başlatıldı

Google Haberlere Abone ol
Zaman Gazetesi yazarları ve yöneticilerine operasyon
Darbe girişiminden sonra başlayan gözaltı süreci devam ediyor. Son olarak FETÖ'ye yönelik soruşturmalar kapsamında Zaman Gazetesi'nin eski yazarları ve yöneticilerine operasyon başlatıldı. Zaman Gazetesi'nin eski yöneticilerine yönelik başlatılan operasyonda 47 kişi hakkındagözaltı kararı verildi. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili Fuzuli Aydoğdu'nun talimatı ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma da 47 şüpheli hakkında gözaltı ve yakalama kararı çıkarıldı. Terör polisi, bu sabah erken saatlerden itibaren belirlenen adreslerde gözaltı ve arama işlemi yaptı.

ALİ BULAÇ VE MÜMTAZER TÜRKÖNE DE BULUNUYOR

Hakkında gözaltı kararı bulunan isimler arasında Ali Bulaç, Abdülhamit Bilici. Mehmet Kamış, Şahin Alpay ve Mümtazer Türköne de bulunuyor.

ŞAHİN ALPAY GÖZALTINDA

Hakkanda gözaltı kararı çıkarılanlardan ilk gözaltına alınan Şahin Alpay oldu. Şahin Alpay sabah saatlerinde polisler tarafından Etiler'deki evinde gözaltına alındı.

10 KİŞİ GÖZALTINDA

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerce yapılan çalışmada, Zafer Özsoy, Ahmet Metin Sekizkardeş, Cuma Kaya, Murat Avcıoğlu, Osman Nuri Arslan, Şeref Yılmaz, Hüseyin Turan, Faruk Akkan ve Nuriye Ural da gözaltına alındı.

Şüphelilerden evinde arama yapılan Zeki Önal'ın, yaşlı ve hasta olduğu için gözaltına alınmadığı belirtildi.

Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

ALİ BULAÇ AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Darbe girişiminden sonra bir açıklama yapan Yazar Ali Bulaç, FETÖ'nün darbe girişimini kınadığını, seçilmiş hükümetten yana olduğunu beyan etmişti. Bulaç, Zaman Gazetesi kayyuma devredilinceye kadar burada yazmaya devam etmişti. 

Yorumlar