Zafer Koleji, Sosyal Bilimler Olimpiyatı'ndan altın madalya ile döndü

Afyonkarahisar Özel Zafer Koleji, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İstanbul’da yapılan Liselerarası 6. Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı (USOBO) yarışmasından altın ve gümüş madalyayla döndü. Öğrenciler elde ettikleri başarılarla...

Google Haberlere Abone ol
Zafer Koleji, Sosyal Bilimler Olimpiyatı'ndan altın madalya ile döndü

Afyonkarahisar Özel Zafer Koleji, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İstanbul’da yapılan Liselerarası 6. Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı (USOBO) yarışmasından altın ve gümüş madalyayla döndü. Öğrenciler elde ettikleri başarılarla Afyonkarahisar'ın gururu oldu.

Afyonkarahisar'da 20 yıldır proje, olimpiyat, LYS-YGS ve spor alanlarında sergilediği başarılarla bilinen Zafer Koleji geleneği devam ettiriyor. Lise öğrencilerinin sosyal alanlara yönelik ilgi ve becerilerini ortaya çıkarmayı hedefleyen olimpiyatlara 'proje, metin analizi ve forum' kategorilerinde Türkiye genelinden bin 500 öğrenci katıldı. Yapılan elemeler sonucunda 200 öğrencinin çalışmaları yarı finale çıktı. Finallerde Afyon Zafer Koleji öğrencisi Muhammed Ali Deniz ‘Edebiyat-dil-din’ ile forum dalında altın madalya, yine Zafer Fen Lisesi öğrencisi Alp Erendur da ‘Psikoloji, Sosyoloji ve Felsefe’ isimli eseriyle forum dalında gümüş madalya kazandı.

Afyon Özel Zafer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Kadir Çakır, sosyal bilimlerde başarılı olacak kurum ve kuruluşların gelecekte hep ön planda olduğunu söyledi. Çakır, Sosyal Bilimler Olimpiyatında son 3 yılda 6 Türkiye 2.liği (gümüş madalya), bir Türkiye Şampiyonluğu (altın madalya) elde ettiklerini belirterek, “Fen bilimlerindeki başarılarımıza sosyal bilimleri de eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Başarıda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimi tebrik ediyorum." dedi.

SPORDA SON İKİ YILDA 27 AFYON ŞAMPİYONLUĞU ÇIKARDI

Sosyal ve fen bilimleri alanında adından sıkça söz ettiren okul spora da damgasını vurdu. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği liseler arası müsabakalarda Badmintonda gençler bayan takımı Afyon şampiyonluğunu, kulüp gençler hentbol takımı Afyon şampiyonluğu, eskrim takımı da geçen sene Afyon şampiyonluğu, Türkiye 8.'liğini elde etti. Eskrim takımı, bu yıl Afyon şampiyonluğunu alarak, Türkiye şampiyonasında bölgeyi temsil etme hakkı kazandı. Ayrıca, basketbol takımı da Ege Bölgesi özel okullar arası şampiyonada bu seneki ilk şampiyonluğuna ulaştı.

CİHAN

Yorumlar