Zabıtanın 2013 mesaisi yoğun geçti

Başkent’in en büyük ilçelerinden biri Mamak’ta zabıta ekipleri 2013 yılını yoğun mesai ile geçirdi.

Google Haberlere Abone ol
Zabıtanın 2013 mesaisi yoğun geçti

Başkent’in en büyük ilçelerinden biri Mamak’ta zabıta ekipleri 2013 yılını yoğun mesai ile geçirdi. 185 personelle hizmet veren zabıta ekipleri sık sık esnafı denetledi ve çevre konusunda çok sayıda bilinçlendirme çalışmaları yürüttü. 2013 yılı içerisinde kurallara uymayan 173 pazar esnafı hakkında işlem yapıldı. Zabıta ekiplerinin yıl boyunca vatandaşın huzuru için mesai yaptığını dile getiren Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Vatandaşlarımızın huzuru bizim için her şeyden önce geliyor. Bu manada zabıta ekiplerimiz kanunların verdiği her türlü yetki ve sorumluluğu göz önüne alarak çalışıyor. 2013 yılını yoğun bir çalışma içerisinde geçiren zabıta ekiplerine çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

GERİ DÖNÜŞÜM SES GETİRDİ

İlçedeki geri dönüşüm çalışmaları çevre mühendisleri eşliğinde zabıta ekipleri tarafından gerçekleştiriliyor. 2013 yılı içerisinde sokak toplayıcılarını dönüşüm firmaları sistemine entegre eden Mamak zabıtası, kontrolsüz ve sigortasız bir biçimde çalışan atık toplayıcıları dönüşüm firmalarının sigortalı elemanı olmalarını sağladı. Bunun dışında çeşitli okullarda öğrenciler geri dönüşüm hakkında bilgilendirildi. Dönüşüm firmalarıyla birlikte 2013 yılı içerisinde 2 bin 300 ton ambalaj atık toplanarak ekonomiye kazandırıldı. İlçe sınırları içerisinde toplanan atık pil miktarı ise 1200 kilogram toplanan atık yağ miktarı ise 8 bin litre. Geri dönüşüm çalışmalarında bilinçlendirmeyi hedefleyen zabıta dönüşüm firmalarıyla ortaklaşa olarak ilçe sınırları içerisinde 85 bin adet bilgilendirici broşür de dağıttı.

ZABITA EĞİTİMİ

Mamak sınırları içerisinde 2013 yılı içerisinde seyyarla etkin bir biçimde mücadele edildi. 495 adet seyyar satıcı terazi, hoparlör ve amfileri emanete aldın. Bütün bu çalışmaların haricinde zabıta ekipleri yıl içerisinde yoğun bir eğitimden de geçti. Zabıta ekiplerine yıl içerisinde iş sağlığı ve güvenliği, zabıta mevzuatı eğitimi, resmi yazışma kuralları eğitimi, halkla ilişkiler ve etkili iletişim eğitimi, çevre uygulamaları eğitimi verildi.
CİHAN

Yorumlar