Zabıtadan, 'Herkes O'nu Okuyor' standına ret

Peygamber Efendimiz'in (sav) hayatını konu alan ‘Herkes O’nu Okuyor’ etkinliği çerçevesinde Taksim ve Mecidiyeköy'destant kurup broşür dağıtma isteğine zabıtadan izin çıkmadı.

Google Haberlere Abone ol
Zabıtadan, 'Herkes O'nu Okuyor' standına ret

Peygamber Efendimiz'in (sav) hayatını konu alan ‘Herkes O’nu Okuyor’ etkinliği çerçevesinde Taksim ve Mecidiyeköy'destant kurup broşür dağıtma isteğine zabıtadan izin çıkmadı. Talebe, gerekçe gösterilmeden, “Söz konusu dilekçeniz müdürlüğümüzce tetkik edilmiş olup, talebiniz uygun görülmemiştir.” cevabı verildi.

Tarih Kültür ve Araştırmaları Derneği, ‘Herkes O’nu Okuyor’ kampanyası kapsamında Taksim metro çıkışı, Mecidiyeköy metro çıkışı ve Mecidiyeköy metrobüs çıkışında broşür dağıtmak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Zabıta Müdürlüğü’ne dilekçe ile başvurarak izin istedi. İlgili kurum dilekçeyi inceledi ve talebi reddetti. Gerekçe olarak da sadece, “Söz konusu dilekçeniz müdürlüğümüzce tetkik edilmiş olup talebiniz uygun görülmemiştir.” ifadeleri kullanıldı.

Tarih Kültür ve Araştırmaları Derneği Genel Sekreteri Ömür Öztürk, kararın kendilerini üzdüğünü belirterek, "Bu meydanlarda herkes rahatlıkla broşür dağıtabiliyor. Dil kursu, restoran işletmecileri, siyasi partiler izin almadan bile bunu yapabiliyor. Biz Efendimiz (Sav) ile ilgili bir etkinlikte mevzuata uygun davranmak istedik ve izin talep ettik. Bu ret, bir çok insanın Peygamberimizi (sav) tanıyabileceği eserlerle tanışmasını engelledi. Yönetim kurulu olarak üzgünüz. Zaten Mecidiyököy'de bulunan bir derneğiz ve pencereden bakınca her saat broşür dağıtıldığını görüyoruz. Bu kararın siyasi olduğunu düşünüyoruz." dedi.

CİHAN

Yorumlar