Zabıtadan başıboş at operasyonu

Osmangazi Belediyesi Zabıta ekipleri, sahipleri tarafından başıboş bırakılan atlara yönelik operasyon düzenledi. Mahalle aralarındaki evlerin bahçelerine girerek zarar veren ve çevreye yaydıkları pis koku nedeniyle vatandaşları rahatsız eden...

Google Haberlere Abone ol
Zabıtadan başıboş at operasyonu

Osmangazi Belediyesi Zabıta ekipleri, sahipleri tarafından başıboş bırakılan atlara yönelik operasyon düzenledi. Mahalle aralarındaki evlerin bahçelerine girerek zarar veren ve çevreye yaydıkları pis koku nedeniyle vatandaşları rahatsız eden 14 at toplandı, sahiplerine ise ceza kesildi.

Havaların ısınması ile birlikte özellikle Yunuseli, Güneştepe, Bağlarbaşı ve Dereçevuş mahallelerinde yaşayan vatandaşların artan şikayetlerini dikkate alan Osmangazi Belediyesi Zabıta ekipleri, başıboş dolaşan atlara yönelik operasyon düzenledi. Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı ile birlikte gerçekleştirilen at operasyonuna 20 zabıta, 25 polis ile Çiftçi Malları Koruma Başkanlığında görevli 12 bekçi katıldı.

Başıboş dolaşan atları, zaman zaman kement atarak, zaman zaman da uygun alanda sıkıştırarak yakalayan ekipler, atları belediyeye ait kamyonlara yükleyerek mahalleden uzaklaştırdı. Yakalanan atların sahipleri, zabıta ve bekçilere tepki gösterirken, çıkan tartışmaları polis önledi.

Yetkililer, tüm uyarılara rağmen, atlarını salarak çevreye zarar veren ve vatandaşı rahatsız eden sahipsiz atların toplanarak mahallelerden uzaklaştırılacağını, ayrıca at sahiplerine de hem zabıta, hem de Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı tarafından ayrı ayrı ceza kesildiğini belirterek at sahiplerini uyardı.

CİHAN

Yorumlar