Zabıtadan at arabası ve ‘çek-çek’ baskını

Bursa Büyükşehir Belediyesi, at arabalarıyla şehir merkezinde kağıt ve plastik toplayan hurdacılar ile ‘çek-çek’ diye tabir edilen el arabalarıyla kağıt toplayanlara yönelik denetimlerini artırdı.

Google Haberlere Abone ol
Zabıtadan at arabası ve ‘çek-çek’ baskını

Bursa Büyükşehir Belediyesi, at arabalarıyla şehir merkezinde kağıt ve plastik toplayan hurdacılar ile ‘çek-çek’ diye tabir edilen el arabalarıyla kağıt toplayanlara yönelik denetimlerini artırdı. UKOME kararı gereği trafiğe çıkmaları yasak olan at arabalarının sahiplerine 180 TL para cezası kesilirken, el konulan atlar da muhtelif hayvan barınaklarına gönderilecek.

Özellikle ana arterlerde at arabalarıyla trafiği tehlikeye sokan hurdacılar ile ‘çek-çek’ diye tabir edilen el arabalarıyla sokak aralarında hem yaya hem araç trafiğini olumsuz etkileyen kağıt toplayanlara yönelik etkili bir çalışma başlatıldı. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler tarafından Yunuseli Mahallesi ile Yakın Doğu Çevre Yolu etrafındaki hurdacılara yönelik baskın düzenlendi. Ulaşım Koordinasyon Merkezi kararı doğrultusunda trafiğe çıkmaları yasak olan at arabalarının sahiplerine 180 TL para cezası kesilirken, atlara ile el konuldu. El konulan atlar, muhtelif hayvan barınaklarında koruma altına alınıyor. Çalışmalar kapsamında ‘çek-çek’ diye tabir edilen araçlarla sokak sokak gezip, kağıt toplayanlara da para cezası uygulanırken, araçlarına el konuluyor.

Vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler üzerine başlatılan bu operasyonların periyodik olarak sürdürüleceği belirtildi.
CİHAN

Yorumlar