Zabıta, sokak ve yaban hayvanları için doğaya yiyecek bıraktı

Yozgat Belediyesi zabıta ekipleri sokak ve yabani hayvanlar için fırınlardan yaklaşık bin 250 ekmek, kasap ve marketlerden ise 80 kilo tavuk eti ve kemik tedarik etti.

Google Haberlere Abone ol
Zabıta, sokak ve yaban hayvanları için doğaya yiyecek bıraktı

Yozgat Belediyesi zabıta ekipleri sokak ve yabani hayvanlar için fırınlardan yaklaşık bin 250 ekmek, kasap ve marketlerden ise 80 kilo tavuk eti ve kemik tedarik etti. Zabıta, gıda maddelerini yaban hayvanlarının yemesi için Azizli Bağları köyü kırsalında karla kaplı alanlara bıraktı.

Zabıtaların bıraktığı yiyecekleri fark eden sokak köpekleri, yiyeceklerin yanına yaklaştı. Küçük yavru bir köpeğin karla kaplı alanda yiyeceklerin yanına doğru güçlükle ilerlemesini gören zabıta görevlisi, yavruyu kucağına alarak yiyeceklerin yanına getirdi. Zabıta Müdürü Musa Baran her yıl karla kaplı alanlara yaban ve sokak hayvanları için çeşitli yiyecekler bıraktıklarını söyledi. Baran, "Her yıl kar yağdığında biz bu işi yapıyoruz, çünkü doğada kalan hayvanların aç kaldığını biliyoruz. Karla kaplandığı için yiyecek bulma şansları çok azalıyor. Belediye başkanımızın talimatıyla biz bu işi hep yapıyoruz. Vatandaşlarımız evlerindeki bayat ekmekleri atmasınlar biriktirip Alo 153 zabıtaya haber versinler biz gider alırız. Bugün iki ayrı bölgeye yiyecek bıraktık. Azizli Bağları köyü kırsalına 750 civarında ekmek, 50 kilo civarında tavuk eti bıraktık. Ayrıca Kabak Tepe mevkiine de 500 ekmek, 30 kilo tavuk bıraktık. Bunu devam ettireceğiz inşallah." dedi.

Baran, yiyecek bıraktıkları alanda gördüğü yavru köpeğin, belediye tarafından yapılan hayvan barınağına götürülerek, orada bakımının yapılacağını ifade etti. CİHAN

Yorumlar