Zabıta, lokantalarda hijyen ve ruhsat denetimi yaptı

Erzurum merkez Yakutiye Belediyesi zabıta ekipleri, ilçe merkezindeki lokanta ve kebap salonlarına yıldırım baskını düzenledi. Ruhsatı bulunmayan ve hijyen kurallarına uymayan işletme sahipleri uyarıldı.    Yakutiye Belediyesi...

Google Haberlere Abone ol
Zabıta, lokantalarda hijyen ve ruhsat denetimi yaptı

Erzurum merkez Yakutiye Belediyesi zabıta ekipleri, ilçe merkezindeki lokanta ve kebap salonlarına yıldırım baskını düzenledi. Ruhsatı bulunmayan ve hijyen kurallarına uymayan işletme sahipleri uyarıldı.

    Yakutiye Belediyesi zabıta ekipleri her hafta belli meslek gruplarını denetlemeye devam ediyor. Zabıta ekipleri günün erken saatlerinde lokanta ve kebap salonlarına baskın düzenledi. 3 ayrı ekip halinde 4'ü bayan olmak üzere 16 zabıta Gürcükapı, Kongre Caddesi, Şükrüpaşa ve Mahallebaşı semtindeki 21 işyerinde denetim gerçekleştirdi. Denetimlerde hijyen kurallarına uymayan ve ruhsatı bulunmayan 8 lokanta ve 2 kebap salonu işletmecisi eksikliklerin giderilmesi için tutanakla uyarıldı. Zabıta ekipleri eksikliklerin giderilmesi için söz konusu işletme sahiplerine bir hafta süre tanıdı.

    Belediye Başkanı Ali Korkut, toplum sağlığını önemsediklerini söyledi. Korkut, kamu sağlığının korunması için yerel yönetimlere önemli görevlerin düştüğünü belirtti. Belediye Başkanı, bu amaçlı gıda imalat ve üreticileri ile satıcılar ağırlıklı olmak üzere çeşitli meslek gruplarına yönelik denetimlerin aralıksız devam edeceğini ifade etti.

    Yaz mevsiminin de gelmesiyle birlikte olası bulaşıcı hastalıkların önüne geçilmesi için gıda satış ve imalathanelerinin denetiminin önemine işaret eden Başkan Korkut, "Halkımızın sağlığı önemli. Zabıta ekiplerimiz başta gıda imalathaneleri olmak üzere toplum sağlığını yakından ilgilendiren hamam, kuaför, lokanta, fırın gibi iş yerlerini sürekli olarak denetleyecek. Denetimlerde taviz vermeyeceğiz. Denetimlerde amacımız ceza yazmak değil, eğitmek, bilgilendirmek." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar