Zabıta bir pikap dolusu tarihi geçmiş ürün ele geçirdi

Yozgat’ın Yerköy Belediyesi zabıta ekipleri ilçede yaptıkları denetimlerde bir pikap dolsusu son kullanım tarihi geçmiş gıda ele geçirdi.    Zabıta ekipleri, halk sağlığını korumak ve güvenli gıda teminini sağlamak...

Google Haberlere Abone ol
Zabıta bir pikap dolusu tarihi geçmiş ürün ele geçirdi

Yozgat’ın Yerköy Belediyesi zabıta ekipleri ilçede yaptıkları denetimlerde bir pikap dolsusu son kullanım tarihi geçmiş gıda ele geçirdi.

    Zabıta ekipleri, halk sağlığını korumak ve güvenli gıda teminini sağlamak amacıyla kent merkezindeki marketlerde denetim gerçekleştirdi. Denetim sırasında bazı gıda satışı yapan market ve bakkallarda çok sayıda son kullanma tarihi geçmiş ürünler bulundu.

    Yerköy Belediyesi Zabıta Müdürü Bahri Tokgöz, yaptığı açıklamada, market ve bakkallarda yapılan denetimlerde insan sağlığına ciddi manada zarar verecek gıdaları tespit ederek, imha ettiklerini söyledi. Tokgöz, "Tarihi geçmiş gıdaları tutanak altında aldık ve bu işyerleri hakkında kanuni işlemlere başladık.Vatandaşlarımızın uğrak yerlerinden birisi olan marketler şüphesiz dikkat etmemiz gereken esnaf grubunun arasında yer alıyor. Buralarda en küçük bir ihmal bile vatandaşlarımızın sağlığı ile ilgili sıkıntılar yaşmasına neden olabilir." dedi.

Halk sağlığını korumak ve esnafın hijyen kurallarına riayet etmesini temin etmek için denetimlerin süreceğini de ifade eden Tokgöz, "Geçtiğimiz günlerde ekmek fırınları ve lokantalarda denetimler yaptık. Bu denetimlerimize kuaförler ile devam ettik. Şimdi ise marketlerde denetimler yaptık. Denetimlerimizde işyeri ruhsatlarından tarihi geçmiş ürünlere kadar birçok farklı konuyu inceledik. Belediye zabıta ekipleri gıda konusunda titiz bir çalışma içinde olmaya devam edecek. Hiçbir şekilde insanlarımızı olumsuz etkileyecek bir durumun olmaması adına gece gündüz demeden denetimlerimizi sürdüreceğiz." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar