YYÜ, uyuşturucuyla mücadele için AMATEM açmaya hazırlanıyor

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Üniversite bünyesinde Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Araştırma Merkezi (AMATEM) kurmak için Kalkınma Bakanlığı’na başvurduklarını söyledi. Daha önce ‘Madde...

Google Haberlere Abone ol
YYÜ, uyuşturucuyla mücadele için AMATEM açmaya hazırlanıyor

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Üniversite bünyesinde Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Araştırma Merkezi (AMATEM) kurmak için Kalkınma Bakanlığı’na başvurduklarını söyledi. Daha önce ‘Madde Bağımlılığına Hayır, Yaşama Evet’ adı altında bir kampanya başlattıklarını belirten Battal, şimdi de üniversitede psikolojik danışmanlık ve rehberlik merkezi kurduklarını ifade etti.

Madde bağımlılığı konusunda tüm kesimlerin büyük çaba sarf ettiği Van’da yetkililer sorunun çözümü için çalışmalara başladı. Daha önce de ‘Madde Bağımlılığına Hayır, Yaşama Evet’ kampanyası başlatarak yankı uyandıran Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), psikolojik danışmanlık ve rehberlik uygulama ve araştırma merkezi kurdu.

Uyuşturucu kullanımı konusunda uzmanlarla sorunun üzerine gidilmesi gerektiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Battal, “Uyuşturucu meselesi Üniversite, hatta Türkiye’yi bir kenara bırakın dünyanın sorunudur. Ama daha kötüsü, yapmış olduğumuz araştırmalarda uyuşturucu kullanımının ilkokula kadar düştüğünü gördük. Bu dünyanın kanayan yarasının hangi noktalarda olduğunu bizlere gösteriyor. Bize çok ciddi toplumsal bir alarm veriyor. Bu alarmın üzerine hepimiz eğilmeliyiz. Ciddiyet, hassasiyet ve uzmanlar eşliğinde bu sorunun üzerine eğilmemiz gerekiyor." dedi.

Üniversite olarak bu konunun üzerinde çok ciddi bir şekilde durduklarını ifade eden Battal, “Psikolojik danışmanlık ve rehberlik uygulama ve araştırma merkezi kurduk. Ve çok etkin bir biçimde çalışmalarımıza başladık. Bu merkezin desteğiyle bizler sosyal medyada ‘Madde Bağımlılığına Hayır, Yaşama Evet’ kampanyası başlattık. Çok ciddi bir destek ve katılım oldu. Bu katılım ile birlikte bu soruna dikkat çektik. Bu tür olaylara yaklaşırken, herkesten bir istirhamım var. Uzman görüşü dışında kesinlikle adım atılmamalı. Hatta basın mensuplarının yazdıkları veya yazacakları yazıları da uzmanlarla konuşarak üzerinde durulması lazım." diye konuştu.

Van’da kurulan AMATEM’in de yeterli olmadığını ifade eden Prof. Dr. Battal, “Van’da yakın zamanda kurulan AMATEM yeterli değil. Bizde Üniversite olarak hastanemizde AMATEM birimi açmak için Bakanlık ile diyaloglarımıza devam ediyoruz. AMATEM başlı başına güçlü bir birim olması gerekiyor. Bu birimle ilgili Kalkınma Bakan yardımcısıyla görüşme yaptık. Sanırım daha büyük bir AMATEM birimi şeklinde, belki hastane düzeyinde bir merkez açılacak. Bu merkezin de açılması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

“TEDAVİ OLMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLER VAR”

Kendilerine gelip tedavi olmak istediğini söyleyen bazı öğrencilerin olduğunu söyleyen Battal konuşmasına şöyle devam etti: “Bizim Üniversitemizde psikolojik olarak tedavi yapılıyor. Sigaraya toplumda farklı bakılıyor ama uyuşturucu alışkanlığının bir kısmının başlangıcında sigara yatıyormuş. Sigaranın içerisinde konularak çaktırmadan verilip daha sonra alışkanlık haline getiriliyor. Normalde bizim Üniversitemizde sigara satılması yasak. Benim telefon numaram ve twitter hesabım tüm öğrencilerde var. Ben bütün öğrencilere her zaman böyle bir durum olduğunda şu noktada sigara satılıyor diye söylendiğinde yurt bize bağlı olmamasına rağmen biz müdahale eder, gerekeni yaparız. Buradan tüm öğrencilere sesleniyorum. Bu noktada bir sorunla karşılaşmaları durumda 24 saat bana ulaşabilirler.” CİHAN

Yorumlar