YYÜ, öğrencilerinin kariyerini de planlayacak

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) bünyesinde kurulan Kariyer Geliştirme Merkezi'nin tanıtım toplantısı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
YYÜ, öğrencilerinin kariyerini de planlayacak

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) bünyesinde kurulan Kariyer Geliştirme Merkezi'nin tanıtım toplantısı yapıldı. Merkez'de, YYÜ'de okuyan öğrencilerin yanı sıra lise de okuyan öğrencilerin de kariyer planlaması yapılacak. Toplantı da konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Türkiye'deki en genç nufüsun Van'da olduğunu söyleyerek, bu nedenle Van'ın kariyer planlaması için doğru bir yer olduğunu ifade etti.

Van YYÜ bünyesinde kurulan Kariyer Geliştirme Merkezi için tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Van Ticaret Ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, İstanbul Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ayşe Ayçiçeği Dinn ve öğretim üyeleri katıldı. YYÜ Kariyer Geliştirme Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fuat Tanhan'ın yaptığı açılış konuşmasının ardından YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal kürsüye çıktı.

Van'ın genç nüfus potansiyeline dikkat çeken Prof. Dr. Battal, "İnsan kaynağı açısında bir sorunumuzun olmamasına, hatta dünyada en ön planda olmamıza rağmen insan kaynağının eğitimiyle ilgili ciddi sorunlarımızın olduğunu hepimiz biliyoruz. Genç insan kaynağının en yoğunu Van'dadır. En genç nüfus Van'dadır. Dolayısıyla çok iyi bir yerdeyiz. Burada kariyer merkezlerinin doğru bir planlama yapması gerektiği bir ildeyiz." dedi.

Batılı ülkelerin insan kaynağı yönünde geldiği son noktaya da değinen Prof. Dr. Battal, "Batılı ülkeler; insan kaynağının eğitimine, ufkunun açılması hususuna çok önceden başlamışlar. Bugün geldikleri ekonomik, bilim ve teknoloji açısında bu süreci, eskiden insan kaynağının eğitilmesi bilincine çok önceden vardıkları için bu aşamaya geldiklerini düşünüyorum. Artık ülkemizde Allah'a şükür bu sorunların üstesinde nasıl gelebilirizi tartışıyoruz. Kendi bölgemizi çok iyi tanıdığımız için inşallah bölgemizde de bu kariyer merkezlerinin üzerinde çok iyi bir noktaya gideriz. El ele vererek Van'ı sahip olduğu misyon doğrultusunda daha hızlı bir şekilde yol alacağımıza inanıyorum." diye konuştu.

Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ise "Kariyer kavramını işimizde ve yaşamımızda elde ettiğimiz ya da hedeflediğimiz düzey olarak tanımlamak mümkün. Bu nedenle ilimiz açısından en önemli sorunlardan biri olarak tartıştığımız insan kaynağımız sorunumuzun ortadan kaldırılmasına yönelik bir çabanın var olduğunu görmek büyük önem arz ediyor. Bu merkezin açılmasında ve kurumsallaşmasında emeği geçenleri, destek verenleri ve açılmasına katkı sağlayan herkesi kutluyor ve tebrik ediyorum. Kariyer merkezinin açılması başlı başına bir girişimcilik örneğidir. Girişimcilik de kariyer yolculuğunun ön koşuludur. Bunun için yetenek, bilgi ve cesaret gerekiyor. Bunu da burada görmek çok değerlidir." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Kariyer Geliştirme ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ayşe Ayçiçeği Dinn, 'Kariyer' konusunda bir sunum yaptı.

CİHAN

Yorumlar