YYÜ, 300 kanaat önderiyle çözüm sürecini ele alacak

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Stratejik Araştırmalar Merkezi Müdürlüğü, bölgeden yaklaşık 300 kanaat önderinin katılımıyla çözüm sürecine yönelik çalıştay düzenleyecek. 21-22 Mayıs tarihlerinde yapılacak çalıştay, kitap...

Google Haberlere Abone ol
YYÜ, 300 kanaat önderiyle çözüm sürecini ele alacak

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Stratejik Araştırmalar Merkezi Müdürlüğü, bölgeden yaklaşık 300 kanaat önderinin katılımıyla çözüm sürecine yönelik çalıştay düzenleyecek. 21-22 Mayıs tarihlerinde yapılacak çalıştay, kitap haline getirilip çözüm sürecindeki ilgili tüm birimlere gönderilecek.

Van YYÜ'de yapılacak çalıştayın tanıtımı ile ilgili Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, YYÜ Stratejik Araştırmalar Merkezi Müdürü Prof. Dr. Zeki Taştan ve çalıştay koordinatörü Doç. Dr. Eray Çelik basın toplantısı yaptı. YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, 21-22 Mayıs 2014'te yapılacak çalıştayın Türkiye'de ilk olduğunu belirterek, çözüm sürecine büyük katkı sunacağını belirtti.

Çalıştayın aslında geç kalmış bir çalıştay olduğunu söyleyen Prof. Dr. Battal, çalıştayın bölge halkını ilgilendirdiğini ve buna büyük bir ihtiyaç olduğunu ifade etti. Yıllardır bölgede terörle mücadele edildiğini hatırlatan Battal, "Birçok insan dinlendi. Ancak bölge insanının fikirlerine müracaat ettiği kanaat önderlerine yeterince kulak verilmemiş. Bu çalıştaya başlamadan önce bir çalışma yaptık. 'Evet bizi dinleyin. Bizim sesimize kulak verin. Bizim söyleyeceklerimiz var' diyenler oldu. Biz de bundan yola çıktık. Bu çalıştayı da en iyi yapacak olan her kesime eşit davranan üniversitedir dedik. Van, Bitlis, Muş, Hakkari, Ağrı, Şırnak ve Siirt illerinde 300 kanaat önderi, alime ulaştık. Bu insanlar bize çözüm süreci öncesini, çözüm sürecini ve sonrasındaki beklentilerini anlatacaklar. Bunları hepsini derleyip bir kitap haline getireceğiz. Çözüm süreciyle ilgili bütün birimlere ulaştıracağız. Çok olumlu sonuçlar alacağımıza inanıyorum." ifadelerini kullandı.

YYÜ Stratejik Araştırmalar Merkezi Müdürü Prof. Dr. Zeki Taştan ise çalıştayın Türkiye'de bir ilk olmasının çok önem taşıdığını söyledi. Kanaat önderlerinin tespitinin yoğun bir alan çalışmayla yapıldığını belirten Prof. Taştan, "Bu tespit ettiğimiz kanaat önderleri hepsi birer bilim insanı. Çünkü bunlar bölgede önemli bir değere sahip insanlardır. İki gün sürecek çalıştayda fikirler alınacak. Gelemeyen kanaat önderlerinin konuşmaları kamerayla kaydedilip daha sonra deşifre edilecek. Buradan çıkacak kitap daha sonra bilim insanları tarafından da panel şeklinde ele alınacak." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar