Yüzmede madalya alan öğrenciler Dörtyol'un gururu oldu

Hatay Okullar Arası Yıldızlar Yüzme Yarışmaları'nda 8 madalya kazanan Dörtyol Karahasanpaşa Ortaokulu öğrencileri Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk’ü ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Yüzmede madalya alan öğrenciler Dörtyol'un gururu oldu

Hatay Okullar Arası Yıldızlar Yüzme Yarışmaları'nda 8 madalya kazanan Dörtyol Karahasanpaşa Ortaokulu öğrencileri Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk’ü ziyaret etti.

İlçe Mili Eğitim Müdürü Erdoğan Asarkaya, Karahasan Paşa Ortaokulu Müdürü Mevlüt Türkan ve okulun beden eğitimi öğretmeni Zafer Çetin’in nezaretinde yapılan ziyarette Ecehan Gökçe Temel ve Recep Umur Bedük elde ettikleri bu başarıda okul idaresinin ve öğretmenlerinin yanı sıra Botaş Dörtyol İşletme Müdürlüğü’nün büyük katkı ve desteklerini gördüklerini belirtti. Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, “Her spor dalında olduğu gibi yüzme sporu disiplin isteyen ama bunun yanı sıra büyük maliyetlerde altyapı yatırımı gerektiren bir spor. İlçemizde bir yüzme havuzu bulunmuyor olması elbette üzücü. Bununla ilgili ileriki günlerde kamuoyu ile paylaşacağımız bir çalışmamız var. Ama Botaş işletmemizin kapılarını sporcularımıza açmış olması da sevindirici. Ecehan kızımızın Türkiye 13.'lüğü gibi önemli bir derecesi mevcut. Bu yıl bu derecesini daha da geliştireceğine inanıyor, her iki öğrencimizi ve onların bu başarısına katkı sunanları yürekten kutluyorum.” dedi.

Karahasan Paşa Ortaokulu Müdürü Mevlüt Türkan “Okulumuzun gurur duyduğu öğrencilerinden olan Ecehan Gökçe Temel 50 metre kelebekte Hatay il 1'ncisi, 100 metre kelebekte Hatay il 1'ncisi, 100 metre serbestte Hatay il 1'ncisi, 100 metre sırtüstünde Hatay il 1'ncisi olarak ilçemize dört ayrı dalda birincilik madalyasını kazandırdı. Yine okulumuzun iftihar kaynağı olan Recep Umur Bedük ise 50 metre kelebekte Hatay il 1'ncisi, 100 metre kelebekte Hatay il 1'ncisi, 100 metre serbestte Hatay il 2'ncisi, 100 metre sırtüstünde Hatay il 2'ncisi olarak ilçemize iki birincilik iki de ikincilik madalyasını getirdi. Her iki öğrencimiz de sporda elde ettikleri bu başarının yanı sıra derslerinde de oldukça başarılılar. Spor yapmanın onlara kazandırdığı disiplini, eğitim yaşantılarında da gözlemliyoruz. Bu nedenle çocuklarımızı spora yönlendirmeyi önemsiyoruz.” ifadelerini kullandı. Öğrencilerin madalyalarını tek tek inceleyen Kaymakam Soytürk öğrencilere birer hediye takdim etti. CİHAN

Yorumlar