Yüzlerce okulun katıldığı yarışmada Dialog Lisesi birinci oldu

Yurt dışındaki Türk müteşebbislerin açtıkları okullar bulundukları ülkelerde başarıdan başarıya koşuyor.

Google Haberlere Abone ol
Yüzlerce okulun katıldığı yarışmada Dialog Lisesi birinci oldu

Yurt dışındaki Türk müteşebbislerin açtıkları okullar bulundukları ülkelerde başarıdan başarıya koşuyor. Türk eğitim gönüllülerinin Köln’de kurduğu Gymnasium & Realschule Dialog Lisesi yüzlerce okulun katıldığı “Sparda 2013 Spendenwahl” proje yarışmasında birinci seçildi ve 10 bin Euro’luk ödülün sahibi oldu.

“Okullar geleceği tasarlar” adlı proje yarışmasında (Sparda 2013 Spendenwahl) Podcast-Projesi toplam 22 bin 904 oyla birinci seçilerek 10 bin Euro’luk ödül kazandı. Köln’de dereceye giren 19 okula ödülleri, Sparda Bank’ın Köln Breslauer Platz şubesinde düzenlenen törenle verildi.

Törende konuşan Sparda -Bank West AG Köln İşletme Müdürü ve Sosyal Projeler Sorumlusu Ralf Görres, sosyal proje yarışmasına toplam 332 başvuru olduğunu, 267 bin kişinin sayfalarını ziyaret edip, 563 bin kişinin oy kullandığını (SMS oylar dahil) bildiren Görres, dereceye giren Köln’deki 19 okula toplam 42 bin Euro’luk ödül dağıttıklarını bildirdi. Yarışma ile Sparda-Bank West, 18 milyon civarındaki nüfusuyla en kalabalık eyalet Kuzey Ren Vestfalya’daki (KRV) okullar arasından dereceye giren 100 okulu yaklaşık 250 bin Euro ile desteklemiş oldu.

ÖDÜL TÜM TÜRK OKULLARI İÇİN MORAL VE MOTİVASYON KAYNAĞI OLDU

Kazandıkları ödülün manevi anlamıyla ilgili değerlendirme yapan Gymnasium & Realschule Dialog Lisesi İdari Müdürü Genç Osman Esen, “Aldığımız ödül, Türk girişimcilerin kurduğu tüm okullar için bir motivasyon, moral kaynağı. Bu okulların topluma faydalı projeler ürettiği, bu projelerin Almanlar, Alman siyasiler tarafından da kabul gördüğünü gösteren bir ödül. Görme engellilere okuma içeren projenin asıl hedefi çocuklarımızın topluma faydalı fertler olarak yetişmesi. Okulumuzda gençlik ve rehberlik gibi farklı projelerimiz de devam ediyor.” dedi.

Projeyi hazırlayan öğrenciler Vildan Macit, Patricia Wisnewski ve Rabia Aydoğmuş’un proje rehberliğini de yapan Tarih ve Biyoloji öğretmeni Murat Arslan ise projelerini tanıtarak, “Podcast projemiz, oldukça ilgi gören öğrenci gazetemizin belli bölümlerinin öğrencilerimizce engelliler için okunması ve engelli kütüphanesi gibi yerlere gönderilmesini içeriyor.” diye konuştu. Okul Müdürü Stefan Völker ise, “Projenin şerefi öğrencilerimiz aittir. Kalıcı ve etkili çalışmak için bir sistem kurmalıyız, teknik alt yapıya ihtiyacımız var. Bu parayı da o alanda çok faydalı kullanabiliriz.” dedi.
CİHAN

Yorumlar